Potovanje z luksuznim vlakom Rovos po Afriki

Program potovanja:

1.   DAN: DUNAJ – ADDIS ABEBA

Polet iz Dunaja do Addis Abebe v Etiopiji.

 

2.   DAN: ADDIS ABEBA- JOHANNESBURG
Nadaljevanje leta iz Addis Abebe do Johannesburga, v JAR.  Po opravljenih letaliških formalnostih se takoj napotite v dušo mesta – Soweto, eno največjih barakarskih naselij na svetu. Gosto poselitev spremljajo neskončni nasmehi, energija in optimizem. Tukaj so se rodili mnogi odlični nogometaši, glasbeniki in Nelson Mandela. Tekom vodenega obiska spoznate življenje v času apartheida in tako lažje razumete deželo, po kateri potujete. Po končani vodeni turi sledi prevoz v približno uro oddaljeno Pretorio. Nočitev v hotelu.

 

3.   DAN: PRETORIA – vkrcanje na vlak Rovos - MIDDELBURG
Po zajtrku prevoz do železniške postaje Rovos v Pretorii. Nastanitev v Vaš spalni vagon, nato pa se lahko pridružite sopotnikom, v vagonu s salonom ali opazovalnem vagonu.

Program potovanja:

1.   DAN: DUNAJ – ADDIS ABEBA

Polet iz Dunaja do Addis Abebe v Etiopiji.

 

2.   DAN: ADDIS ABEBA- JOHANNESBURG
Nadaljevanje leta iz Addis Abebe do Johannesburga, v JAR.  Po opravljenih letaliških formalnostih se takoj napotite v dušo mesta – Soweto, eno največjih barakarskih naselij na svetu. Gosto poselitev spremljajo neskončni nasmehi, energija in optimizem. Tukaj so se rodili mnogi odlični nogometaši, glasbeniki in Nelson Mandela. Tekom vodenega obiska spoznate življenje v času apartheida in tako lažje razumete deželo, po kateri potujete. Po končani vodeni turi sledi prevoz v približno uro oddaljeno Pretorio. Nočitev v hotelu.

 

3.   DAN: PRETORIA – vkrcanje na vlak Rovos - MIDDELBURG
Po zajtrku prevoz do železniške postaje Rovos v Pretorii. Nastanitev v Vaš spalni vagon, nato pa se lahko pridružite sopotnikom, v vagonu s salonom ali opazovalnem vagonu. Kosilo in večerja sta vedno postrežena v jedilnem salonu, čaj s prigrizki pa v opazovalnem salonu.  Pot boste začeli z vožnjo po vzhodnem delu proge mimo območja Malahleni in Middleburg, ki sta znana predvsem po premogovništvu. Middelburg je znan kot jeklarska prestolnica Afrike. Ta del železniške trase je bil zgrajen že med leti 1893- 1895 in je povezoval Pretorio in pa glavno mesto Mozambika- Maputo.

 

4.   DAN: Pilgrim’s Rest, Bourke’s Luck Potholes in Graskop
Zajtrk na vlaku nato pa celodnevni ogled zgodovinskih območij Pilgrim’s Rest, Bourke’s Luck Potholes in Graskop s kosilom. Graskop razgledna žičnica (doplačilo ) se spusti 51 m po steni soteske v gozd, pod katerim so lesene sprehajalne poti

in viseči mostovi, ki  se vijejo vzdolž 600 m dolge poti skozi avtohtoni gozd z interaktivno razstavo. Vrnitev na vlak v Mbombeli in odhod v Malelane.

Pilgrim's Rest je živi muzej in razglašen za nacionalni spomenik. Zlato so na tem območju odkrili leta 1873, kar je pritegnilo 1500 iskalcev. Danes številne obnovljene rudarske hiše služijo kot trgovine in restavracije.

Bourke's Luck Potholes so nenavadne globoke cilindrične votline, ki jih tvorita rečna erozija in poplavna reka Blyde.

Naravni rezervat Canyon ima najbolj spektakularne razgledne točke s pogledom na južnoafriški Lowveld, po kateri poteka Panoramska pot.

Večerja na vlaku.

 

 5.   DAN: KRUGER PARK
Po zajtrku na vlaku sledi celodnevni safari v parku Kruger, s kosilom.

Slavni Krugerjev park ima 2 milijona hektarjev neprekosljive raznolikosti življenjskih oblik. Je vodilni v svetu napredne tehnike okoljskega upravljanja in dom impresivnega števila vrst, npr. 336 vrst dreves, 49 vrst rib, 34 vrst dvoživk, 114 vrst plazilcev, 507 vrst ptic in

147 vrst sesalcev, vključno z BIG FIVE ( lev, slon , nosorog, leopard, bivol ).
Čaj v salonu in vagoni za opazovanje. Odhod v Maputo, Mozambik. Opravijo se mejne formalnosti. Večerja v jedilnem vagonu.

 

6.   DAN: MAPUTO – MOZAMBIK
Po zajtrku ogled mesta Maputo, Mozambik, s kosilom.

Glavno mesto Mozambika Maputo je mesto kontrastov, ki ponuja razburljivo mešanico kultur. Njegova arhitektura je mešanica afriške, portugalske in zgodnje kolonialne tradicije s starimi katoliškimi cerkvami ob boku mošej, trdnjave, viktorijanske graščine in drugih zgradb iz pretekle dobe.

Čaj v salonu in vagoni za opazovanje. Potovanje v Mpako, eSwatini. Opravijo se mejne formalnosti. Večerja na vlaku.

 

7.   DAN: MPAKO - SVAZI
Po zajtrku izkrcanje v Mpaki. Transfer (±90 min) do Swazi Candles in obisk Mantenga Cultural Village s kosilom v Mantenga Lodge.

Majhno kraljestvo Svazi obsega le 17 000 km2, večina je gorata. Za takšno

majhno državo, je presenetljivo, da ima dve glavni mesti: Mbabane je upravna prestolnica in Lobamba je kraljeva in zakonodajna prestolnica. Aprila 2018 se je Svazi preimenoval v Kraljevino Eswatini (kar pomeni »kraj Svazijev«) in je absolutna monarhija. Je brez izhoda na morje in meji na Južno Afriko ter Mozambik. Pot nadaljujte skozi dolino Ezulwini do Swazi Candles, kjer so gostje povabljeni k interakciji z rokodelci, ki izdelujejo različne sveče. Rezbarije, barvite tkanine in vrhunske košare so tudi na ogled. Mantenga Cultural Village, živi muzej starih tradicij, ki predstavljajo tradicionalni življenjski slog Svazija iz 19. stoletja. Mantenga Lodge se nahaja v gorah s pogledom na 'Execution Rock'.. Vrnitev na vlak (±75 min). Odhod proti Hoedspruitu. Opravijo se mejne formalnosti. Čaj v salonu in vagoni za opazovanje.

Večerjo strežejo v jedilnih vagonih.

 

8.   DAN: KAPAMA RESERVE IN HOEDSPRUIT

Kontinentalni zajtrk je na voljo v jedilnih vagonih do 5.30.

Safari v rezervatu Kapama Game Reserve, ki ji sledi obisk centra za ogrožene vrste Hoedspruit.

Kapama Game Reserve se nahaja  v najsevernejši južnoafriški provinci Limpopo, ki slovi po bogatem in raznolikem živalskem svetu.

Kapama Private Game Reserve je dom več kot 40 različnih vrst sesalcev, vključno z velikimi petimi, približno 350 vrst ptic in nešteto manjših vrst. Center za ogrožene vrste Hoedspruit je edinstven afriški objekt za divje živali, ki se osredotoča na ohranjanje in trajnost redkih, ranljivih in ogroženih vrst. Center, ki temelji na strasti, je sprejel holističen pristop k svojim ohranitvenim dejavnostim, kot je npr. izobraževanje okoliških skupnosti, turizem, vzreja, rehabilitacija in boj proti divjemu lovu, če naštejemo le nekatere.

Vrnitev na vlak na kosilo. Odhod proti Tzaneenu in Louisu Trichardtu.

Čaj v salonu in vagoni za opazovanje. Večerjo strežejo v jedilnih vagonih.

 

9.   DAN: PROVINCA LIMPOPO
Zajtrk strežejo v jedilnih vagonih do 10.00.

Provinca Limpopo se nahaja na skrajnem severu Južne Afrike in meji na tri sosednje države; Bocvano, Zimbabve in Mozambik. Zaradi tega je pokrajina znana tudi kot prehod v druge afriške države in meji na province z Gautengom, Mpumalango in severozahodom. Pokrajina Limpopa se od enega območja do drugega razlikuje od tropskih gozdov, grmovja in grmičevja do polpuščave, območij z majhnimi drevesi in grmovjem, ter od gora do ravnine. Limpopo je strateško razdeljen na pet regij, ki se razlikujejo glede na kulturne prebivalce. Kozorog je osrednja regija, ki jo pretežno zaseda ljudstvo Bapedi. Waterberg je največja regija z večino prebivalcev Tswane, Vhembe. Na skrajnem severu prevladujeta Vhavenda in Vatsonga. Regija Mopani v bližini parka Kruger je Vatsonga, medtem ko v regiji Sekhukhuni prevladujeta Bapedi in Ndebele. Limpopo je edina provinca v Južni Afriki z več kot dvema kulturnima skupinama, ki živita skupaj v svojem izvornem habitatu in harmoniji.
Zajtrk, kosilo in večerja postrežena na vlaku. Odhod proti Rutengi.

 

10.DAN: GREAT ZIMBABWE MONUMENT
Po zajtrku prevoz do Great Zimbabwe Monument za ogled s kosilom.

Potovanje skozi privlačno granitno hribovje do spomenika Great Zimbabwe, izjemno impresivnega spomenika, ki leži na jugovzhodnem robu osrednje planote in je največji pred kolonialni spomenik južno od Egipčanske piramide. Slaven dosežek afriškega ljudstva in kraj, kjer vladajo čarobne pravljice, kot je npr. zgodba o rudnikih kralja Salomona. Zgradili so ga ljudstvo Rozwi. Odkrijte, kako so ti starodavni ljudje živeli in kopali zlato in srebro, katerega so nato po svetu razvažali Arabci in Portugalski trgovci.

Odhod proti Gweru. Večerja na vlaku.

 

11.DAN: ANTELOPE PARK
Po zajtrku sledi odhod na celodnevni safari v park Antelope s kosilom. Ogled živali, interakcija s sloni, križarjenje z opazovanjem ptic.

Antelope Park, ki se nahaja na več kot 3000 hektarjih odprtih savanskih travnikov. Je dom svetovno znanega afriškega leva. Tu izvajajo tudi program rehabilitacije levov Environmental Research Trust (ALERT). To je prvi pravi afriški program, ki si prizadeva za etično ponovno uvajanje potomcev levov, vzrejenih v ujetništvu, nazaj v afriško divjino.

Odhod proti Bulawaju in večerja na vlaku.

 

12.DAN: MATOBO NATIONAL PARK
Zajtrk na vlaku. Nato pa ogled Matobo parka, z vključenim kosilom. Matobo (ali Matopos), kar pomeni "plešaste glave", je bilo ime za območje, ki ga je izbral kralj Ndebele, Mzilikazi.

Pokopan je v hribih Matobo le malo stran od parka. V parku je tudi grob Cecila Johna Rhodesa na vrhu Malindidzimu - "hrib dobrohotnih duhov". Za ta hrib je rekel, da ima pogled na svet. Njegov grob je izklesan iz trdnega granita in obdan z naravnim amfiteatrom balvanov. Obisk ene izmed bolj dostopne bušmanske jame, ki jih je veliko skritih med hribi. Matobo je uvrščen pod UNESCOVO svetovno dediščino.

Odhod proti kraju Kennedy. Večerja v jedilnem vagonu.

 

13.DAN: HWANGE NATIONAL PARK
Zajtrk na vlaku. Nacionalni park Hwange, ki se nahaja v severozahodnem delu Zimbabveja, obsega 1 462 000 hektarjev. Je največje območje divjih živali v državi. Vsebuje različne vrste živali in ptic. Predvsem pa je znan po izjemni plodnosti in veliki populaciji levov. Kosilo v sklopu ture. Odhod proti Thopsons Junction. Večerja na vlaku.

 

14.DAN: VIKTORIJINI SLAPOVI
Zajtrk strežejo v gostinskih vagonih do 9.30.

Prihod na postajo Victoria Falls. Odjava z vlaka in sprehod do hotela Victoria Falls. Srečanje za peš ogled vasi in slapov s kosilom.

Do majhne postaje Viktorijini slapovi je prvič prispela železnica junija 1904. Stare kolonialne zgradbe, bugenvilije in palme v ozadju hotela Victoria Falls tvorijo očarljivo oazo lepote in razgibano suhost te pokrajine. Prvi Evropejec -  David Livingstone je slapove poimenoval po svoji kraljici. Ljudstvo Kalolo Lozi, ki tam živi, pa jih je poimenovalo Bobneči dim. Mirni Zambezi zgrmi globoko v kipeči vrtinec bele pene. Slapovi se raztezajo tudi do 1700 m v širino. Sestavlja jih pet slapov: Hudičev slap, Glavni slapovi, Podkvasti slapovi, Mavrični slapovi in Vzhodni slap, kjer voda pada v ozko brezno in se steka v sifon, imenovan Kotel. Zbor pri hotelu Victoria Falls za križarjenje ob sončnem zahodu po reki Zambezi. Transfer nazaj v hotel Victoria Falls. Tura se tukaj konča.

 

15.DAN: VIKTORIJINI SLAPOVI – ADDIS ABEBA
Zajtrk v hotelu Victoria Falls in prosto do odhoda na letališče Victoria Falls.

Sledi polet proti Addis Abebi.

 

16.DAN: ADDIS ABEBA - DUNAJ
Let preko Addis Abebe na letališče na Dunaju.

 

Cena vključuje:

-       Letalski prevoz Dunaj- Addis Abeba -Johannesburg / Victoria Falls – Addis Abeba- Dunaj

-       Oddano prtljaga  2 x 23 kg po osebi

-       Poldnevno vodena tura po Johannesburgu

-       1 x nočitev z zajtrkom v hotelu COURT CLASSIQUE **** v Pretoriji, dbl room

-       Prevoz do železniške postaje Rovos Rail v Pretoriji

-       12 dnevno potovanje z luksuznim vlakom ROVOS, ki vključuje:

Spanje v dvoposteljnih kupejih Pullman, s kopanico -tuš/wc in klimatsko napravo

Polni penzion ( zajtrk, kosilo, večerja ) ves čas potovanja, pijača vključena

Vse vodene izlete in vstopnine po programu

-       1 x nočitev z zajtrkom v hotelu VICTORIA FALLS ****, dbl room

-       Prevoz na letališče Victoria Falls

-       Vse letališke takse in pristojbine

-       Organizacijo potovanja

 

Obvezna doplačila:

Vizumi: za potovanje potrebujete v naprej urejena vizuma za Republiko Južno Afriko, Mozambik in Zimbabve.

- JUŽNA AFRIKA: vizum se ureja na Dunaju, potreben je še najmanj 30 dni veljaven potni list po odhodu iz Južne Afrike, ki mora imeti najmanj 3 prazne strani za vizum, letalsko rezervacijo, potrdilo o stanju na bančnem računu zadnje 3 mesece, izpolnjen formular. Urejanje s posredovanjem traja najmanj 14 dni.

 

- MOZAMBIK: Za ureditev vizuma je potreben še najmanj 6 mesecev veljaven potni list. Vizum znaša 60 USD (pridobimo ga  online pred potovanjem ).

 

- ZIMBABVE : vizum se pridobi ob vstopu v državo. Cena vizuma 45 USD.

 

*Če ste bili pred kratkim v državah, kjer je rumena mrzlica, je potrebno še potrdilo o cepljenju.

 

Ponudba

POTOVANJE PO MERI

od 9590 € na osebo

Cena potovanja vključuje: glej zgoraj

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

Rovos-2.jpg Rovos-5.jpg Rovos-8-1685101887.jpg Rovos-15.jpg Rovos-16.jpg Rovos-17.jpg Rovos-18.jpg Rovos-20.jpg Rovos-21.jpg Rovos-22.jpg Rovos-23.jpg Rovos-24.jpg Rovos-25.jpg

Galerija nastanitve

Rovos-1-1685348311.jpg Rovos-9-1685348339.jpg Rovos-3-1685348317.jpg Rovos-11-1685348341.jpg Rovos-4-1685348319.jpg Rovos-7-1685348330.jpg Rovos-6-1685348329.jpg Rovos-10-1685348340.jpg Rovos-13-1685348349.jpg Rovos-14-1685348350.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov