Vzhodnoafriška kajt in safari dogodivščina

Nekje okoli Malindija

Ker stremimo k odkrivanju novih in udobnih kajt destinacij, smo za našo vzhodno afriško dogodivščino izbrali mestece Malindi, ki se nahaja približno na sredini kenijske obale. No, v resnici ne bomo kajtali v Malindiju, temveč nekaj kilometrov stran, kjer poznamo kajtarski raj, povsem odmaknjen od turističnih gneč, drugih resortov in kajtcentrov. V zalivu, katerega plaža se ponaša z zlatim, lesketajočim se peskom, se nahaja (edini) ljubek mali hotel s svojim kajt centrom, kjer bomo našli svoj dom. Po desetih dneh razvajanja ter kajtanja, pa se bomo, kot se v vzhodni Afriki pač spodobi, odpravili na pravi afriški safari.

 

Namestitev

Nastanjeni bomo v edinstvenem - in edinem hotelčku v zalivu. Sestavljen je iz peščice malih hišic afriškega videza, v celoti izdelanih iz lokalnih materialov (pletene palme, mangov in naplavljeni les ipd.). Skrbno izbrano pohištvo, dekor in razsvetljava, z izjemno pozornostjo

Nekje okoli Malindija

Ker stremimo k odkrivanju novih in udobnih kajt destinacij, smo za našo vzhodno afriško dogodivščino izbrali mestece Malindi, ki se nahaja približno na sredini kenijske obale. No, v resnici ne bomo kajtali v Malindiju, temveč nekaj kilometrov stran, kjer poznamo kajtarski raj, povsem odmaknjen od turističnih gneč, drugih resortov in kajtcentrov. V zalivu, katerega plaža se ponaša z zlatim, lesketajočim se peskom, se nahaja (edini) ljubek mali hotel s svojim kajt centrom, kjer bomo našli svoj dom. Po desetih dneh razvajanja ter kajtanja, pa se bomo, kot se v vzhodni Afriki pač spodobi, odpravili na pravi afriški safari.

 

Namestitev

Nastanjeni bomo v edinstvenem - in edinem hotelčku v zalivu. Sestavljen je iz peščice malih hišic afriškega videza, v celoti izdelanih iz lokalnih materialov (pletene palme, mangov in naplavljeni les ipd.). Skrbno izbrano pohištvo, dekor in razsvetljava, z izjemno pozornostjo do podrobnosti, dajejo hotelčku igrivo čarobnost, zasnovano za popolno sprostitev.

Vse hišice so skrite med zelenje, s čimer zagotavljajo največjo možno mero zasebnosti. Ker se prav vse nahajajo le nekaj metrov od Indijskega oceana, omogočajo pravo dolce vita kajt izkušnjo - iz postelje na desko.

 

Kajtanje in kajt šola

Svoje kajte bomo napihovali in vrvice vlekli po plaži z lesketajočim se zlatim peskom. Ker sta tako hotel kot njegov kajt center edina v zalivu, o gneči ne bo ne duha ne sluha. Zaliv nudi idealne pogoje začetnikom, kot tudi bolj izkušenim kajtarjem, saj se ponaša z zanesljivim, konstantnim »side-on« vetrom ter različnimi pogoji kajtanja, od popolnega »flat-a« do manjših valov. Kajtanje je mogoče ob plimi in oseki, kajt spot je zaščiiten z grebenom, znotraj katerega pa ni ne kamenja, ne ježkov – dobrodošla informacija za vsakega kajtarja.

Kajt center se lahko pohvali s prvo šolo kajtanja v Keniji. Začetniki boste tako v dobrih, predvsem pa v izkušenih rokah lokalnih kajt inštruktorjev, ki kar najbolje poznajo tamkajšnje pogoje za učenje.

Za avanturiste, vešče kajtanja, bodo na voljo tudi nepozabni downwinderji.

 

Podnebje in veter

Malindi ima tropsko podnebje, ki je vroče skozi vse leto. Povprečna dnevna temperatura v mesecu januarju in februarju znaša 31 stopinj, ponoči pa temperatura v povprečju pade na prijetnih 24 stopinj. Ker se kratkotrajno deževno obdobje konča v mesecu novembru, dolgotrajno pa prične aprila, v času našega obiska Malindija palerine ne bodo obvezni del opreme.

Kenija ima dve glavni vetrovni sezoni, imenovani Kuzi in Kaskazi. Prva traja od junija do septembra, druga pa od decembra do aprila. V Kaskazi sezoni veter piha s severovzodne smeri, pojavi pa se okoli kosila in piha v povprečju 15 - 20 vozlov. Popolna jakost za dolce vita način kajtanja.

 

Safari

Zadnje tri dni našega potovanja se bomo odpravili na pristno afriško dogodivščino, na safari v Tsavo West National Park. Enega večjih, a manj obljudenih, kenijskih parkov sestavlja ogromno različnih pokrajin, vključno z močvirji, naravnimi izviri, skalnimi vrhovi, ugaslimi vulkanskimi kraterji in valovitimi ravninami prekritimi z zelenjem, po katerih se svobodno sprehajajo levi, nosorogi, sloni, žirafe, in številne druge afriške živali. Na celodnevnem safariju jih bomo občudovali iz terenskih vozil, ki nudijo mnogo pristnejše odkrivanje afriške divjine kot klasični turistični kombiji. Med safarijem bomo nastanjeni v prikupnem »lodge-u« sredi divjine, ki nas bo očaral predvsem s svojim osupljivim pogledom na hribovje Chyulu ter z lastnim jezercem, kamor se afriške živali, predvsem v jutranjih in večernih urah, prihajajo odžejati. Z Dawo, tipičnim kenijskim koktejlom, v roki, jih bomo občudovali kar iz udobja hotelskega bara.

 

Dodatne aktivnosti

Za vse željne spoznavanja lokalnih znamenitosti, bo s strani Star travel ekipe, ob podpori lokalnih vodičev, poskrbljeno. Malindi ponuja številne dnevne/poldnevne dogodivščine:

- voden downwind izlet

- izlet v bližnje mestece Watamu. Raziskujemo ga lahko po kopnem, lahko pa tudi na vodi v obliki dnevnega kajt izleta

- raziskovanje in snorklanje po Malindi morskem parku z lokalno ladjico »dhow«;

- potepanje po mestu Malindi. Čeravno nekoliko manj poznano kot ostala kenijska obalna mesta, Malindijeve idilične peščene plaže, posute s kokosovimi palmami, privabljajo obiskovalce že od 15. stoletja dalje. Očaral je predvsem portugalce, z Vascom da Gama na čelu, ter Italijane - prvi so svoj pečat pustili s svojo arhitekturo, drugi pa s kulinariko. Z obema bo očaral tudi nas;

- ogled ruševin starega mesta Gedi, ustanovljenega v 12. stoletju ter gozda Arabuko - Sokoke, ki obdaja ruševine in je največji preostali obalni gozd v Afriki;

- občudovanje sončnega zahoda s pijačo v roki v peščenem kanjonu Marafa Hell's Kitchen. Skriti zaklad kenijske obale, ki s svojo veličastnostjo v tebi prebudi tisti »wow« občutek.

 

Program po dnevih:

22. januarja se bomo v jutranjih urah podali na pot do letališča v Benetkah (možnost organizacije skupnega prevoza), od koder bomo v popoldanskih urah, preko Istanbula, poleteli proti Nairobiju. V Nairobi bomo prispeli v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne, od koder pa bomo takoj poleteli naprej proti Mombasi.

V Mombasi nas bo pričakal lokalni transfer, ki nas bo odpeljal do nastanitve v Malindiju. Le-ta je od  je od letališča v Mombasi oddaljen cca. 130km, kar predstavlja približno tri in pol ure vožnje.

v popoldanskih urah 23. januarja bomo z vetrom v laseh s kajt desko že drseli po morski gladini malindijskega toplega morja.

Od 23. januarja do vključno 2. februarja se bomo predajali kajtarskim užitkom. V tem času bodo organizirane tudi opcijske dodatne aktivnosti, na vodi in zunaj nje.

Po zajtrku 2. februarja se bomo poslovili od Malindija in se podali na dvodnevni safari (dve nočitvi) v Tsavo East National Park. Tisti, ki se safarija ne bodo udeležili, se bodo tega dne po zajtrku odpravili proti letališču in domov.

Med safarijem bomo nastanjeni v luksuznem kampu sredi divjine, čez dan pa bomo s terenskimi vozili odkrivali afriško divjino.

4. februarja se bomo v popoldanskih urah po cesti odpravili proti letališču v Nairobiju, od koder bomo v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne poleteli nazaj domov.

 

Cena potovanja vključuje (samo kajtanje):

- Letalski prevoz Benetke- Istanbul -Nairobi – Istanbul - Benetke

- prtljaga na letalu 2x 23 kg

- notranji povratni let Nairobi – Mombasa- Nairobi

- 23 kg oddane prtljage na notranjem letu

- lokalni transfer z letališča v Mombasi do nastanitve v Malindiju

- 10 x zajtrk v hotelu Che Shalle, v dvoposteljnji sobi (hišici)

- uporaba kajt centra in rescue čolna

- jutranja vodena yoga/stretching

- slovenski spremljevalec

- organizacija potovanja

 

Cena potovanja vključuje (kajtanje + 3 dni safari):

- Letalski prevoz Benetke- Istanbul -Nairobi – Istanbul - Benetke

- prtljaga na letalu 2x 23 kg

- notranji let Nairobi – Mombasa

- 23 kg oddane prtljage

- lokalni transfer z letališča v Mombasi do nastanitve v Malindiju

- 10 x zajtrk v hotelu Che Shalle , v dvoposteljnji sobi (hišici)

- uporaba kajt centra in rescue čolna

- jutranja vodena yoga/stretching

- transfer iz Malindija v Tsavo West National Park

- 2 x polni penzion v Severin Safari Camp,  v dvoposteljnih šotorih

- safari s terenskimi vozili

- prevoz iz Tsavo West National Park do letališča v Nairobiju

- slovenski spremljevalec

- organizacija potovanja in slovensko vodenje.

 

Obvezna doplačila:

- viza v višini 50 USD (pridobimo jo online pred potovanjem) ,

- hrana, ki ni izrecno vključena v ceno.

 

Opcijska doplačila:

- letalski prevoz kajt torbe,

- polpenzion (25 USD/dan) oz. polni penzion (50 USD/dan) v Malindiju

- kajt tečaj za začetnike (350 USD),

- najem kajt opreme,

- dodatne aktivnosti,

- zavarovanje z asistenco v tujini, ki vključuje nesreče pri kajtanju

- zavarovanje potovanja.

 

* Cena velja ob minimalno 12 prijavljenih. Potovanje se lahko ob doplačilu izvede tudi ob manjšem številu prijav. Minimalno število prijavljenih za izvedbo potovanja je 8.

Koristne informacije

 - Za vstop v Kenijo je potrebna viza. Dobimo jo online pred pričetkom potovanja, stane 50 USD.

- Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo, potni list pa mora imeti vsaj eno prazno stran. Prosimo, preverite to podrobnost dovolj časa pred potovanjem. Prav tako priporočamo, zgolj za vsak slučaj, da imate s seboj kopijo/scan potnega lista.

- Za vstop v Kenijo je trenutno zahtevano potrdilo o polnem cepljenju proti Covid-19 ali pa negativen PCR test, opravljen največ 72 ur pred prihodom v državo. Pred odhodom bomo ponovno preverili pogoje in vas o tem obvestili.

- Ker je Kenija bivša angleška kolonija, je uradni jezik, poleg Swahilija, angleščina, katero govori celotno lokalno prebivalstvo.

- Ko se bomo potepali naokoli, bomo plačevali z gotovino, to je s kenijskimi šilingi. Menjalnica in bankomat se nahajata na letališču v Mombasi. V hotelu bomo lahko plačevali (pijačo, izposojo kajt opreme ipd.) tudi s kreditnimi karticami (z vsemi razen American express!).

- Kenija velja za območje rumene mrzlice, cepljenje pa je obvezno le, če tja prihajate z druge države, ki ravno tako velja za takšno.

- Prav tako je v Keniji prisotna malarija, čeravno območje, kjer se bomo gibali ne velja za zelo kritično. Vse postelje v naših nastanitvah so zaščitene z mrežami proti komarjem, naši lokalni partnerji pa priporočajo še močnejše spreje proti komarjem. Za 100% zaščito so potrebni antimalarijske tablete; prosimo, posvetujte se z vašim zdravnikom.

- Wifi je dostopen in brezplačen v namestitvi v Malindiju (v skupnih prostorih, ne pa tudi v sobah/hišicah), na safariju wifi ni zagotovljen.

- V Keniji se uporabljajo angleške vtičnice (220V), zato potrebujemo s seboj prinesti pretvornik za električno vtičnico.

- Kenija je država na ekvatorju, zato je sonce izjemno močno. Ko se tja napotimo beli od zime, nas hitro opeče, zato poskrbite za primerno zaščito pred soncem, ne le v obliki sončnih krem, temveč tudi majic z dolgimi rokavi, pokrival za glavo, ipd. Ker utegne ob večerih malenkost zahladiti, spakirajte tudi kakšno toplo oblačilo.

- Ker ima malindijsko morje v povprečju 27 stopinj celzija, bomo kajtali v lycrah in boardshortsih. Za bolj zmrzljive po naravi pa vseeno priporočamo kakšen shorty za bolj prijeten sunset session.

- Ženske se bomo ob sprehajanju po določenih delih mesta Malindi počutile bolje s pokritimi rameni in krili/kratkimi hlačami do kolen.

 

 

Ponudba

Skupinsko potovanje - samo kajtanje; ODHOD 22.01.2024

2189 € na osebo

*Vključeno v ceno - glej zgoraj

Skupinsko potovanje - kajtanje in safari; ODHOD 22.01.2024

2798 € na osebo

* Vključeno v ceno - glej zgoraj

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

craig-stevenson-Lrfeth2WaOo-unsplash-(1)-1630414200.jpg michael-rodock-jsTYuhX5LX4-unsplash.jpg john-mcarthur-Ue5kuMVmIhU-unsplash-min.jpg muthengi-mbuvi-7_glLuqlqZo-unsplash-min.jpg sergey-pesterev-DWXR-nAbxCk-unsplash-(1).jpg sylvia-szekely-jv1hChnGHyE-unsplash-min.jpg

Galerija nastanitve

Bar-(3).jpg Che-Shale-(28)-(1)-1685968594.jpg Che-Shale-(30)-(2).jpg Che-Shale-(62).jpg Deluxe-Banda-(1).jpg Deluxe-Banda-(2).jpg Deluxe-Banda-(3)-(1).jpg Deluxe-Banda-(7).jpg Food-(7).jpg Kite-School-(18).jpg Kite-School-(23).jpg Kite-School-(30).jpg Kite-School-(47)-(1).jpg Kite-School-(49).jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov