Združeni ARABSKI Emirati

Na ekskluzivnem potovanju po Združenih Arabskih Emiratih  boste obiskali Emirate, ki sestavljajo to edinstveno deželo. Odkrivali boste dediščino države ter naravne lepote in pridobili vpogled v značaj vsakega posameznega Emirata. ZAE so ena izmed najbogatejših držav na svetu. Bili so ustanovljeni leta 1971. Med vsemi Emirati sta najbolj znana  Abu Dabi in Dubaj, ki se ponašata z razkošnimi stavbami ter izjemnimi inženirskimi projekti.

Drugih pet manjših Emiratov, Sharjah, Fujairah, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain in Ajman, ostaja večinoma nepoznanih, a zaradi tega nič manj zanimivih. Potovanje po sedmih Emiratih bo razkrilo izrazite razlike v razvoju in geografiji ter predstavilo njihove kulturne in zgodovinske skupnosti kot trgovska središča in kraje ribolova in nabiranja biserov.

Obiskali boste puščavske oaze, ki se ponašajo z modernimi stolpnicami, raziskovali pusta skalnata gorovja od koder vas bo pot peljala čez prostrane sipine do obale z mangrovami in nato skozi

Na ekskluzivnem potovanju po Združenih Arabskih Emiratih  boste obiskali Emirate, ki sestavljajo to edinstveno deželo. Odkrivali boste dediščino države ter naravne lepote in pridobili vpogled v značaj vsakega posameznega Emirata. ZAE so ena izmed najbogatejših držav na svetu. Bili so ustanovljeni leta 1971. Med vsemi Emirati sta najbolj znana  Abu Dabi in Dubaj, ki se ponašata z razkošnimi stavbami ter izjemnimi inženirskimi projekti.

Drugih pet manjših Emiratov, Sharjah, Fujairah, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain in Ajman, ostaja večinoma nepoznanih, a zaradi tega nič manj zanimivih. Potovanje po sedmih Emiratih bo razkrilo izrazite razlike v razvoju in geografiji ter predstavilo njihove kulturne in zgodovinske skupnosti kot trgovska središča in kraje ribolova in nabiranja biserov.

Obiskali boste puščavske oaze, ki se ponašajo z modernimi stolpnicami, raziskovali pusta skalnata gorovja od koder vas bo pot peljala čez prostrane sipine do obale z mangrovami in nato skozi zaspane ozke uličice do hiš zgrajenih iz koralnega kamna. Na tem edinstvenem potovanju vas bomo iz zgodovine popeljali v prihodnost!

 

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE:

Obiskali boste vseh sedem emiratov Združenih Arabskih emiratov.

Preživeli boste noč med prostranimi sipinami v puščavskem letovišču.

Spoznali boste ribolov biserov rustikalnem v Ajmanu.

Obiskali boste Jebel Jais v Ras Al Khaimahu, najvišjo goro v Združenih Arabskih Emiratih.

Občudovali boste  edinstveno Šejk Zayedovo mošejo in Qasr Al Watan v Abu Dabiju.

DAN 1

Prihod na letališče v Benetke, prijava na let letalske družbe Turkish Airlines in polet proti Istanbulu od koder vas bo s povezovalnim letom letalska družba Turkish Airlines pripeljala do letališča v Abu Dhabiju.

 

DAN 2 – Abu Dhabi

Po pristanku na mednarodnem letališču v Abu Dhabiju in vstopu v Združene Arabske Emirate, vas bodo naši lokalni predstavniki počakali na letališču in vas z zasebnim vozilo pripeljali v vaš hotel z razgledom na Arabski zaliv. Dan namenjen sprostitvi v hotelu ter samostojnemu raziskovanju prestolnice Abu Dhabi.

 

Nastanitev: 2 nočitvi v hotelu Eastern Mangroves Hotel & Spa By Anantara (soba Deluxe z balkonom).

Opcija doplačila za zgodnji prihod v hotel, sicer prijava v hotel mogoča po 14 uri.

 

DAN 3 – Abu Dhabi

Po zajtrku boste dan začeli z vodeno turo Abu Dhabija, največjega in najbogatejšega Emirata v Združenih Arabskih Emiratih. Najprej si boste ogledali arhitekturno mojstrovino mošejo Sheikh-a Zayeda. Nato se boste peljali po prelepi obmorski cesti, obdani z nebotičniki, do spominskega parka ustanoviteljev (Founder's Memorial) - spomenika posvečenega Sheiku Zayedu bin Sultanu Al Nahyanu prvemu predsedniku Združenih Arabskih Emiratov. Po postanku za fotografiranje pri razkošnem hotelu Emirates Palace se boste pridružili ogledu izjemno oblikovanega Qasr Al Watan oziroma predsednikove palače. Dan se bo zaključil z vožnjo mimo trdnjave Qasr Al Hosn ter obiskom pristanišča za tradicionalne lesene dhow ladje in tržnice z datlji.

 

DAN 4 – The Louvre, Abu Dhabi ter odhod v puščavo

Po zajtrku se boste odjavili iz hotela in se podali na ogled Louvre Abu Dhabi. Izjemno oblikovan muzej, ki ga je zasnoval dobitnik Pritzkerjeve nagrade za arhitekturo, Jean Nouvel. Ta neverjetna zgradba, imenovana "simfonija v betonu", vsebuje osupljivo zbirko umetnin. Njena izgradnja pa je znašala več kot milijardo dolarjev. Po končanem ogledu se boste peljali v puščavo, med prostrane sipine osrednjih Emiratov, kjer boste odkrivali dramatično, nezemeljsko pokrajino med puščavskim peskom. Proti večeru boste prispeli v hotel Bab Al Shams kjer boste tudi prenočili. Hotel je se nahaja v puščavi in je zasnovan v slogu trdnjave iz 1001 noči.

 

Nastanitev: 1 nočitev v hotelu Bab Al Shams Desert Resort & Spa (soba Deluxe Garden view).

 

DAN 5  - Mleiha, Kalba, Fujairah ter prihod v Ajman

Po edinstvenem zajtrku v puščavi in odjavi iz hotela se boste odpravili v bližnji Mleiha, nagrajeni arheološki kraj in center, kjer boste izvedeli več o predislamski zgodovini regije ter se nato peljali v Unimogu do Doline jam. Pot boste nadaljevali skozi Hajarjevo gorovje do Kalbe, kjer si boste ogledali mangrove, nato pa se odpravili po vzhodni obali Združenih Arabskih Emiratov do mesteca Fujairah. Ta Emirat, ki mu vlada HH Sheikh Hamad bin Mohammad Al Sharqi, je edini emiratm katerega  obalo gleda proti Omanskemu zalivu. Obiskali boste impozantno trdnjavo iz 16. stoletja in se nato odpeljali v Ajman,  kjer boste bivali naslednje dni.

 

Nastanitev: 2 nočitvi v Ajman Saray, A Luxury Collection Hotel (soba Deluxe Creek View)

 

DAN 6  - Umm Al Quwain & Ras Al Khaimah

Na izletu boste obiskali dva najsevernejša emirata. Najprej se boste ustavili v emiratu Umm Al Quwain (UAQ). Ta emirat, ki ga vodi šejk Saud bin Rashid Al Mualla, še vedno ohranja občutek regije preden je bila odkrita nafta. Po raziskovanju trdnjave in muzeja boste nadaljevali v emirat Ras Al Khaimah (RAK), kjer boste obiskali dirkališče za kamelje dirke Al Sawan. Nato se boste peljali mimo moderne prestolnice RAK, kjer prebiva vladar šejk Saud bin Saqr Al Qasimi, in se povzpeli na razgibano goro Jebel Jais - najvišji vrh Združenih arabskih emiratov (1934 m), kjer boste uživali v osupljivih razgledih na bližnjo in daljno okolico.

 

DAN 7 - Ajman, Sharjah ter prihod v Dubai

Po zajtrk se boste odjavili iz hotela. Odpravili se boste na sproščujočo vožnjo po Ajmanskem zalivu, obdanem z mangrovami in spoznali preteklost emirata kot središča nabiranja biserov. Ajman je najmanjši od sedmih emiratov, ki ga vodi šejk Al Nuaimi. Njegovo ozemlje je popolnoma obkroženo s sosednjim emiratom Sharjah . Glavno mesto Sharjah se imenuje enako kot emirat in je kulturno središče z živahno sceno, ki jo promovira suvereni vladar emirata, šejk Sultan III. Obiskali boste muzej islamskih civilizacij, se sprehodili skozi tradicionalne hiše, zgrajene iz koralnega kamna, v lepo obnovljenem starem mestnem jedru in obiskali tržnico Souq Al Arsa. Po končanem ogledu sledi odhod do megalomanskega Dubaja, kjer boste preživeli naslednje dni.

Nastanitev: 2 nočitvi v hotelu Palazzo Versace Dubai (soba Deluxe City View)

 

DAN 8 – Dubaj

Po zajtrku sledi ogled mesta. Dubaj je danes eno najhitreje rastočih, živahnih in modernih mest na svetu. Vizija njenega vladarja, šejka Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, je preobrazba mesta. Iz zaspanega odročnega kraja, ki se je zanašal na ribolov biserov za svoje omejene prihodke, do mega prestolnice sveta. Na današnji celodnevni zasebni vodeni turi se boste sprehodili skozi dišeče uličice tradicionalne tržnice Spice Souq, se peljali s tradicionalno abro (vodni taksi) čez Dubajske kanale do Bastakiye, zapeljali po cesti Sheikh Zayed Road, ki spominja na Manhattan, občudovali Burj Khalifo - najvišjo zgradbo na svetu - in obiskali Palm Jumeirah, kjer boste videli ikonični hotel Atlantis ter se zapeljali mimo edinega hotela s sedmimi zvezdicami na svetu Burj Al Arab-a. Dubaj morate videti, da boste verjeli!

 

DAN 9

Po zajtrku in odjavi iz hotela sledi odhod na letališča ter prijava na polet letalske družbe Turkish Airlines za let proti Evropi. Pristanek v Benetkah in odhod proti domu z neverjetnimi vtisi iz edinstvenega potovanja.

 

CENA PO OSEBI V DVOPOSTELJNI SOBI:                3.788 €

 

CENA VKLJUČUJE:

- Letalsko vozovnico Benetke – Abu Dhabi ter Dubaj – Benetke, Turkish Airlines v ekonomskem razredu

- Vključenih do 30kg prijavljene prtljage po osebi

- Sprejem na letališču

- 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Anantara Eastern Mangroves ***** - Namestitev v Deluxe Balcony Room sobi

- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu Bab Al Shams Desert Rersort & Spa ***** - Namestitev v Deluxe Garden View Room sobi

- 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Ajman Saray a Luxuy Collection Resort ***** - Namestitev v Deluxe Creek View Room sobi

- 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Palazzo Versace Dubai ***** - Namestitev v Deluxe City View Room sobi

- Vse ZASEBNO VODENE izlete in prevoze navedene v programu

- Letališke takse in pristojbine

- Organizacijo potovanja

 

Ponudba

POSEBNA PONUDBA; ODHOD 2024 (poljubni datum odhoda)

od 3788 € na osebo

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

04-1599124188.jpg 1044.jpg 101-Dining-Lounge-&-Bar---marina.jpg 11Grand_Prix_ABD_GE1_17Oct2009-1606588678.jpg 1185721267-1607517421.jpg 1547.jpg 11.jpg 1063-1611409465.jpg Arabski-zaliv.jpg Hi_RDB_26110958_A-23955b-1611410388.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov