Oman Escape tour

Destinacija, ki resnično ima vse!  Ponaša se s čudovitimi mesti, dramatičnimi gorami, zlatimi puščavami in izjemnimi plažami, pa tudi z bogato arabsko kulturo in pisano zgodovino. Izkusite enega izmed najlepših "draguljev Arabije" z bivanjem v treh luksuznih hotelih na treh neverjetnih krajih v Omanu  - iz mesta v gore in nato na obalo.

 

1. - 4. dan: Muscat

Po prihodu v Muscat sledi transfer do hotela Al Bustan Palace – A Ritz Carlton hotel.

Muscat je idealno umeščen med bleščečim arabskim zalivom in zahodnim gorovjem Al Hajar. To slikovito, varno in privlačno mesto ponuja veliko za raziskovanje in odkrivanje. Poldnevna tura z zasebnim vodičem vam bo razkazala številne vrhunce Muskata - vključno s preprosto spektakularno Veliko džamijo Sultana Qaboosa, impresivnim primerom sodobne islamske arhitekture, ki lahko sprejme naenkrat 20.000 obiskovalcev! Uživajte v sprehodu po magičnem trgu Mutrah Souq, kjer se prodaja tradicionalni

Destinacija, ki resnično ima vse!  Ponaša se s čudovitimi mesti, dramatičnimi gorami, zlatimi puščavami in izjemnimi plažami, pa tudi z bogato arabsko kulturo in pisano zgodovino. Izkusite enega izmed najlepših "draguljev Arabije" z bivanjem v treh luksuznih hotelih na treh neverjetnih krajih v Omanu  - iz mesta v gore in nato na obalo.

 

1. - 4. dan: Muscat

Po prihodu v Muscat sledi transfer do hotela Al Bustan Palace – A Ritz Carlton hotel.

Muscat je idealno umeščen med bleščečim arabskim zalivom in zahodnim gorovjem Al Hajar. To slikovito, varno in privlačno mesto ponuja veliko za raziskovanje in odkrivanje. Poldnevna tura z zasebnim vodičem vam bo razkazala številne vrhunce Muskata - vključno s preprosto spektakularno Veliko džamijo Sultana Qaboosa, impresivnim primerom sodobne islamske arhitekture, ki lahko sprejme naenkrat 20.000 obiskovalcev! Uživajte v sprehodu po magičnem trgu Mutrah Souq, kjer se prodaja tradicionalni tekstil, nakit in kulinarika, preden v kraljevi operi doživite bogato omansko kulturo. To čudovito prizorišče se ponaša s fantastičnim dizajnom v stilu arabesk in pogosto gosti najbolj znana svetovna imena opere in baleta.

Po štirih dneh bivanja v Muscatu se boste z zasebnim prevozom zapeljali do letovišča Anantara Jabal Al Akhdar v gorah Al Hajar. Na poti se boste ustavili v starodavnem mestu Nizwa. Raziščite znamenito utrdbo Nizwa, ki je bila v 17. stoletju zgrajena v 12 letih, in se povzpnite na vrh stolpa za spektakularne poglede na neskončne plantaže dateljnov in dramatične gore Al Hajar.

 

4. - 6. dan: gorovje Al Jahar

Doživite še drugo stran Omana, ko se odpravite od arabske obale v osrčje gorskega pogorja Al Hajar in se namestite v najvišje razkošno letovišče na Bližnjem vzhodu, ki leži na višini cca. 2000 metrov nad morjem. Planine Al Hajar uporabite kot svojo dramatično muzo med poukom slikanja, fotografiranja in kuhanja, ali pa preprosto uživajte ob neskončnem bazenu ob pečini.  Če potujete med marcem in sredino maja, boste lahko opazili spektakularne damske vrtnice, ki cvetijo na gorskih pobočjih. Spoznajte lokalne družine, ki v tradicionalnih destilarnah še vedno izdelujejo 'rose', izdelek, ki ga je Oman Heritage Fundacija priznala za svoje zdravilne in prebavne lastnosti.

Po dvo-dnevnem bivanju v gorovju Al Jahar se boste z avtomobilom najprej zapeljali do letališča v Muscatu, nato pa z notranjim letom do letovišča Salalah.

Sledi namestitev v enega izmed najlepših hotelov na južni obali Omana; Al Baleed Resort Salalah by Anantara.

 

6. - 11. dan: Salalah

Al Baleed Resort Salalah by Anantara se ponaša s prestižno lokacijo na zasebnem odseku zlatega peska, od koder lahko uživate v tečajih potapljanja ali na tradicionalnih križarjenjih s čolni med Omanskimi fjordi. Poleg plaže Salalah ponuja še veliko stvari; pridružite se lahko celodnevnemu safariju v gorah Jebel ali se odpravite na izlet z opazovanjem ptic. Pokrajina je znana tudi po svojem visokokakovostnem eteričnem olju. "Frankincense's Trail" je pot, ki vam prikazuje  bogato 5000 let staro zgodovino tega eteričnega olja, znanega po svojih protivnetnih učinkih. Pridružite se drugemu Anantara 'Guruju', ko raziskujete muzej v Arheološkem parku Al Baleed, preden se odpravite ob obali do ruševin Sumhurama in v puščavo do izgubljenega mesta Ubar, naselja, ki ga je nekoč pokopal pesek.

Zadnji dan se boste z zasebnim avtomobilom zapeljali do letališča ter se polni lepih spominov vrnili domov.

Cena vključuje:

- letalske vozovnice

- prevoz prtljage

- notranje prevoze

- 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu Al Bustan Palace, Ritz Carlotn*****

- 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu Anantara Jabal Al Akhdar*****

- 5 x nočitev z zajtrkom v hotelu Al Baleed Resort Salalah by Anantara******

- vse lokalne takse in pristojbine

Doplačilo za polpenzion: 588 €/ po osebi za ves čas bivanja

Doplačilo: vstopni vizum Oman

Ponudba

2790 €

nočitev z zajtrkom

3378 €

polpenzion

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

shutterstock_121074184-web.jpg shutterstock_265943078-web.jpg shutterstock_322905269-web.jpg shutterstock_325083719-web.jpg shutterstock_330457835-web.jpg shutterstock_335836574-web.jpg shutterstock_359029544-web.jpg shutterstock_378236143-web.jpg shutterstock_378786091-web.jpg shutterstock_382081084-web.jpg shutterstock_386182456-web.jpg shutterstock_420148672-web.jpg shutterstock_554009326-web.jpg shutterstock_554210335-web.jpg shutterstock_58643698-web.jpg

Galerija nastanitve

Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Aerial-03.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Cliff-Pool-Villa-Bathroom-01.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Cliff-Pool-Villa-Bedroom.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Courtyard.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Deluxe-Canyon-View-Room.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Dining---Al-Burj-Lounge-01.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Dining---Al-Maisan-01.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Dining---Al-Maisan-05.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Dining---Al-Shourfa.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Dining-by-Design---Cliff.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Dining-By-Design---Diana's-Point-01.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Entrance.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Exterior-01.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Hammam.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Infinity-Pool-01.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Omani-Arrival-02.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---One-Bedroom-Garden-Pool-Villa-Bathroom-01.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Spa-Couple-Treatment-Room.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Spa-Entrance.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Spa-Relaxation-Room.jpg Anantara-Al-Jabal-Al-Akhdar-Resort---Spa-Womens-Pool.jpg AABS_Activities_Camel_Riding_G_A_H-web.jpg AABS_Al-Mina_Restaurant_Evening_02_G_A_H-web.jpg AABS_Beach_Cabana_Setup_G_A_H-web.jpg AABS_Beach_Pool_Aerial_05_G_A_H.jpg-web.jpg AABS_Beach_View_Pool_Villa_Pool_01_G_A_H-web.jpg AABS_Beach_View_Pool_Villa_Sunbed_01_G_A_H-web.jpg AABS_Deluxe_Garden_View_Room_Bedroom_G_A_H-web.jpg AABS_Deluxe_Garden_View_Room_Terrace_G_A_H-web.jpg AABS_Sakalan_BreakfastBuffet_G_A_H-web.jpg AABS_Pool_01_G_A_H-web.jpg AABS_Hotel_Exterior_02_G_A_H-web.jpg AABS_Dining_by_Design_beach_bed_03_G_A_H-web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov