Vzhodna obala Avstralije - self drive

1. dan: Evropa - Sydney

Let iz Ljubljane ali bližnjega letališča proti Sydneyu.

 

2. dan: Sydney

Pristanek v Sydneyu in zasebni prevoz do vašega hotela.

Nastanitev:
Intercontinental Sydney *****  ( 5 noči )

 

3 – 7. dan: Sydney

Čas za odkrivanje znamenitosti tega prekrasnega mesta, kot so slavna Operna hiša in Sydneyski železni most, na katerega se lahko tudi povzpnete. V kolikor bi radi videli mesto iz ptičje perspektive, se povzpnite na razgledno ploščad Skywalk. Podajte se na izlet z ladjico po zalivu, od koder imate prelep pogled na Opero in most. Za popoln odklop se podajte v okrožje Manly ali Bondi in uživajte na peščeni plaži s pogledom na surferje, ki jezdijo na valovih. Zelo zanimiv je tudi Kraljevi botanični vrt, živalski vrt, tisti bolj urbanega duha pa se sprehodite čez kitajsko četrt in obiščite ribjo

1. dan: Evropa - Sydney

Let iz Ljubljane ali bližnjega letališča proti Sydneyu.

 

2. dan: Sydney

Pristanek v Sydneyu in zasebni prevoz do vašega hotela.

Nastanitev:
Intercontinental Sydney *****  ( 5 noči )

 

3 – 7. dan: Sydney

Čas za odkrivanje znamenitosti tega prekrasnega mesta, kot so slavna Operna hiša in Sydneyski železni most, na katerega se lahko tudi povzpnete. V kolikor bi radi videli mesto iz ptičje perspektive, se povzpnite na razgledno ploščad Skywalk. Podajte se na izlet z ladjico po zalivu, od koder imate prelep pogled na Opero in most. Za popoln odklop se podajte v okrožje Manly ali Bondi in uživajte na peščeni plaži s pogledom na surferje, ki jezdijo na valovih. Zelo zanimiv je tudi Kraljevi botanični vrt, živalski vrt, tisti bolj urbanega duha pa se sprehodite čez kitajsko četrt in obiščite ribjo tržnico.

7. dan: Sydney - Newcastle (160 km)

Prevzem avtomobila, nato zapustite Sydney skozi znameniti sydneyjski most (Harbour Bridge) ter po pacifiški avtocesti proti severu. Pot vas bo peljala skozi severna predmestja. Svetujemo, da se večkrat ustavite za fotografiranje ter zaplavate na kateri izmed številnih plaž, kot so Etalong, Avoca in Terrigal Beach. Malo naprej od mesta Newcastle se nahaja Hunter Valley. V dolini deluje več kot 120 vinarij, zato si vzemite čas za obisk katere izmed vinskih kleti ter degustacijo izbranih vin vinorodne doline Hunter Valley, med katerimi izstopajo vrste Shiraz, Chardonnay, Semillo in Verdelho.

Nastanitev:
Hotel Rydges Newcastle ****sup  ( 1 noč )

 

8. dan: Newcastle - Coffs Harbour ( 380 km )

Pot nazaj do Pacifiške avtoceste vas bo peljala skozi slikovite predele doline, nato pa boste zavili proti severu in pri Bulahdelah zavili levo do Elizabeth Bay. Tu predlagamo postanek na kateri izmed plaž. Nedaleč od mesta Taree lahko obiščete spektakularne slapove Ellenborough, Kosilo si lahko privoščite v mestecu Port Macquarie. Popoldan boste prispeli v Coffs Harbour. Predlagamo vam sprehod po mestu ter ob plaži, obvezna pa je tudi fotografija ob “Veliki banani”, ki »ustavlja« promet že vse od 1964.

Nastanitev:
Hotel Break Free Aanuka Beach Resort **** ( 1 noč )

  

9. dan: Coffs Harbour - Byron Bay - Surfers Paradise (320 km)

Zjutraj zapustite mesto in se odpeljite naprej proti severu. Okrog poldneva boste prispeli v Byron Bay, najvzhodnejšo točko Avstralije in enega najbolj priljubljenih krajev na vsem kontinentu. Kraj so ustanovili lokalni surferji v sedemdesetih letih 20. stoletja in od takrat se je razvijalo kot “dobro varovana skrivnost”, kjer imajo danes svoje podeželske hiše številni znani Avstralci in svetovni zvezdniki. Ustavite se ob znamenitem svetilniku, se bosi sprehodite ob plaži Thalla Beach ali kateri izmed drugih bližnjih plaž. Lahko se naučite surfati, plavajte z delfini, poizkusite lokalne produkte na bližnjih organskih tržnicah. Med mesecem majem in novembrom lahko uzrete tudi grbaste kite. V kraju so prav tako številne restavracije in prijetne trgovine s surferskimi izdelki, spominki in izdelki lokalnih umetnikov. Vožnja do Surfers Paradise in Vašega hotela.

Nastanitev:

Crowne Plaza Surfers Paradise **** ( 1 noč ) 

 

10. dan: Surfers Paradise - Brisbane (80 km)

Dan namenite uživanju na bližnjih plažah. Svetujemo sprehod skozi Surfers Paradise, morda postanek v Hard Rock Cafeju ali na vrhu stolpa Q deck, od koder so najlepši razgledi nad območjem Zlate obale in njenimi plažami. Za ugodne nakupe pa se ustavite v bližnjem outlet centru Harbour Town. Popoldne vožnja proti mestu Brisbane.Kratek ogled mesta in mogoče sprehod po parku Southbank ob reki Brisbane.

Nastanitev:

The Point Brisbane Hotel ***** ( 1 noč )

 

11. dan: Brisbane - Rockhampton (480 km)

Zjutraj  se odpravite proti predelu Sunshine Coast. Prvi postanek lahko naredite na plantaži Woombye, kjer lahko obiščete plantažo ananasa.  Ustavite se lahko tudi v mestecu Noosa, znanem po svoji neokrnjeni naravi in čudoviti plaži. Po želji se zapeljite do Narodnega parka Noosa, kjer si lahko na urejenih mestih privoščite tudi idilični piknik v naravi. Naslednji postanek lahko naredite v mestu Bundaberg, prestolnici sladkornega trsa in »odskočni deski« za južni veliki koralni greben. Obiščete lahko destilarno ruma. Malo naprej se nahaja Mon Repos Beach, ki slovi po največji populaciji želv Caretta Caretta v Južnem Pacifiku. Vožnja do mesta Rockhampton, ki slovi kot »beef capital » Avstralije.

Nastanitev:

Mercure Gladstone **** ( 1 noč ) 

 

12. dan: Rockhampton - Mackay (445 km)

Dopoldan svetujemo obisk botaničnih vrtov v Rockhamptonu, nato pa se odpravite naprej proti Mackayju. Na poti lahko obiščete nadzemne jame Capricorn, na tamkajšnjih apnenčastih grebenih. Privoščite si kosilo v kateri izmed prijetnih mestnih restavracij. Nekoliko v notranjost se nahaja narodni park Eungella.

Nastanitev:

Shamrock Gardens Motel *** ( 1 noči)

 

13. dan: Mackay - Townsville (386 km)

Zjutraj se odpravite nazaj na avtocesto, ter pri mestu Proserpine zavijte do Airlie Beach. Zapeljali ste v območje Whitsundays, znano kot južni rob Velikega koralnega grebena. Dan namenite obisku otokov Whitsundays (izlet lahko rezervirate vnaprej pri naši agenciji) in znamenite plaže Whitehaven, ki je bila že večkrat izbrana za najlepšo plažo v Avstraliji. Večerni prihod v mesto Townsville. Prenočitev v hotelu.

Nastanitev:

Park Regis Anchorage **** ( 1 noč )

 

 14. dan: Townsville - Cairns (350 km)

Pot, imenovana tudi kot Velika zelena pot ( Great Green Way ), vas pelje čez 12 narodnih parkov in mimo 20 tropskih otokov. Na poti se lahko ustavite in si ogledate Wallaman Falls - najvišji prosto padajoči slap v Avstraliji. Ustavite se lahko v soteski Tully in se odpravite na rafting. Po želji se odpravite na otok Dunk ter se prepustite užitkom tropskega paradiža.

Nastanitev:

Cairns Plaza **** ( 2 noči)

 

15. dan: Cairns

Dan namenite raziskovanju deževnega gozdu Kurande, ki je pod zaščito Unescove svetovne dediščine. Zapeljite se po panoramski železnici Kuranda in uživajte v razgledu na deževni gozd in sotesko Barron. Sledi povratek z gondola proti Cairnsu. Na poti si ogledate Red Peak in slapove Barron.

 

16. dan: Cairns - povratek v Evropo ali podaljšanje počitnic na Fidžiju

Oddaja avtomobila in prijava na let proti domovini. Možnost podaljšanja vašega dopusta z letom na Fidži. V tem primeru se v domovino vračate s Fidžija.

 

Cena vključuje:

-        Letalski prevoz na danih relacijah

-        Oddana prtljaga do 30 kg

-        Najem avtomobila za cel čas potovanja po Avstraliji (Jeep Cherokee ali podoben avto )

-        Neomejeno število prevoženih kilometrov

-        Dodatno »full kasko«' zavarovanje avtomobila

-        Strošek enosmernega najema avtomobila

-        Nočitve z zajtrki v izbranih hotelih

-        Namestitev v dvoposteljnih sobah

-        Organizacija potovanja


* Program na željo potnika prilagodimo

Ponudba

od 4666 €

letalska vozovnica, najem avtomobila, vse namestitve, vse takse in pristojbine, organizacija potovanja

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

652108-23.jpg 651961-23.jpg 652468-3.jpg 651957-23.jpg 652098-23.jpg 652525-3.jpg 652106-23.jpg 652094-23.jpg 651953-23.jpg 651878-23.jpg 651934-23.jpg 651935-23.jpg 651959-23.jpg 652517-3.jpg 651964-23.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov