Filipini

Zbudite se ob zvokih valov, ki jih turkizno morje preliva preko deviško belih plaž enega izmed več kot 7000 otokov Filipinov. Potopite se med osupljive koralne grebene, raziščite tihe gozdove, povzpnite se na vrhove gora. Zabavajte se v živahnih mestih in prerodite v umirjenih spa centrih. Na Filipinih se izgubite v času in poiščite – sebe.

 

Znamenitosti

Vsak kotiček otokov vas preseneti z drugačno pokrajino. Narava Filipinov je enostavno osupljiva, čudovita in edinstvena. Čokoladni griči, čudovite riževe terase, temačne podzemne jame in koralni grebeni tisočih barv. Mesta ponujajo živahen utrip, bleščeče ulice, raj za nakupovanje in neskončno zabavo. V gorah izgine hrup velemest in ostanete le še vi, šumenje dreves in nepozabni razgledi. Živahna in zabavna, adrenalinska, pustolovska ali tihi, očem skriti dragulj. Izberite plažo, ki ustreza vam. Poiščite svoj kotiček Filipinov in doživite svoje

Zbudite se ob zvokih valov, ki jih turkizno morje preliva preko deviško belih plaž enega izmed več kot 7000 otokov Filipinov. Potopite se med osupljive koralne grebene, raziščite tihe gozdove, povzpnite se na vrhove gora. Zabavajte se v živahnih mestih in prerodite v umirjenih spa centrih. Na Filipinih se izgubite v času in poiščite – sebe.

 

Znamenitosti

Vsak kotiček otokov vas preseneti z drugačno pokrajino. Narava Filipinov je enostavno osupljiva, čudovita in edinstvena. Čokoladni griči, čudovite riževe terase, temačne podzemne jame in koralni grebeni tisočih barv. Mesta ponujajo živahen utrip, bleščeče ulice, raj za nakupovanje in neskončno zabavo. V gorah izgine hrup velemest in ostanete le še vi, šumenje dreves in nepozabni razgledi. Živahna in zabavna, adrenalinska, pustolovska ali tihi, očem skriti dragulj. Izberite plažo, ki ustreza vam. Poiščite svoj kotiček Filipinov in doživite svoje sanje.

 

Kulinarični užitki

Kjer vzhod sreča zahod. Kulinarika Filipinov je slastna, fascinantna, in popolnoma drugačna od vsega, kar ste kadarkoli poizkusili. Vplivi Azijskih in zahodnih okusov se prepletajo v jedeh, pripravljenih na lokalni način. Glavne sestavine so riž, svinjina, morsko sadje in neskončna izbira tropskega sadja. Vsaka regija jedem doda svoj priokus in kulinarična presenečenja Filipinov se nikoli ne končajo.

 

Kulturna obzorja

Samosvoji. Tako otoki Filipinov kot njihovi prebivalci. Geografska ločenost od celinske jugovzhodne Azije se kaže v zgodovini in kulturi te osupljive države. Več kot 2000 let stare riževe terase spominjajo na življenje pred prihodom zahodnih osvajalcev. Vplivi španski kolonialistov se kažejo v arhitekturi ohranjenih zgodovinski mest, v religiji in v stoletnih cerkvah. Prepletajo se z vplivi Američanov, ki so prinesli jezik in hitro hrano, v srcu pa Filipinci ohranjajo svojo edinstveno identiteto in ponos.

Nakupovalne priložnosti

Vpliv zahodnega sveta je v večja mesta pripeljal velika nakupovalna središča. Manila je nakupovalna prestolnica in poleg uličnih prodajalcev, lokalnih butikov in trgovin s tekstilom, najdete nakupovalna središča s prestižnimi svetovnimi znamkami. Za lokalni luksuz si privoščite Filipinske bisere, izdelke iz bambusa in svil, in odlično kavo. Tudi večji otoki se ponašajo z nakupovalnimi centri s spominki, ustavite pa se še v trgovinah z lokalnimi izdelki in na tržnicah s svežim sadjem in ribami.

Družinska doživetja

Vsak družinski član ima svoje želje. Na Filipinih lahko svoje želje izpolnite prav vsi. Potopite se v svet eksotičnih ribic in osupljivih koralnih grebenov ali pa si jih oglejte v akvariju. S SUP desko se odpravite na pustolovsko raziskovanje kristalnih lagun in osamljenih plaž, preden se vrnete na kopno in podate skozi džunglo. Obiščite ljubke tarzierke, najmanjše opice na svetu in osvojite razgledne vrhove. Obiščite čokoladne griče in podvodne jame, ali pa se spustite z zip line-om preko zelenih gozdov. In zvečer, preden zaspite, podoživite trenutke pod neskončnim zvezdnatim nebom.

 

Športne aktivnosti

Vse, o čemer ste vedno sanjali, je možno na Filipinih. Surfanje na svetovno znanih valovih. Potapljanje med koralnimi grebeni ali razbitinami ladji 2. svetovne vojne. Plavanje z delfini, whale sharki ali tisočerimi pisanimi ribami. Severni Palawan je odličen za morske kajakaše, Boracay pa je slavna destinacija za kajtanje. Gore ponujajo priložnosti za gorsko kolesarjenje, adrenalinski kanjoning, treking in osupljive razglede. Filipini so središče nepozabnih avantur in doživetji.

 

Nočno življenje

Filipini so država z več kot 7000 vibrantnimi in pisanimi otoki, ki vsak utripa v svojem ritmu. Najglasnejša je prestolnica, Manila, tesno za petami pa ji sledijo Cebu, Boracay in ostali. V večjih mesti si noč lastijo spektakularni moderni nočni klubi, lokali z koncerti žive glasbe, športni bari in elegantni rooftop bari z razgledom na živahno nočno mesto. Na otokih se nočno življenje odvija na plaži, in traja od veselih uric ob sončnem zahodu do plesanja v sončni vzhod. Povsod pa boste našli karaoke, ki so ena najljubših oblik nočne zabave za lokalno prebivalstvo.

 

 

Ponudba

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

Palawan-Limestone01-David-Hettich-web.jpg Bacolod-Masskara-Festival02-web.jpg Mindoro-beach01-David-Hettich-web.jpg Banaue-Rice-Terraces-web.jpg Manila-Intramuros01-David-Hettich-web.jpg Bohol-Tarsier03-David-Hettich-web.jpg Manila-Makati-Skyline01-David-Hettich-web.jpg Boracay-White-Beach09-David-Hettich-web.jpg Mindoro-beach03-David-Hettich-web.jpg Nakabuang-Arch_GTAPAN0017-copy-web.jpg North-Luzon-Pinatubo02-David-Hettich-web.jpg Bohol-Chocolate-Hills01-David-Hettich-web.jpg Palawan-Beach03-David-Hettich-web.jpg Negros-Beach02-David-Hettich-web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov