Korzika

Mediteransko skrivališče je idealna destinacija za pobeg iz vsakdanjega življenja. Rojstni otok Napoleona je dežela, kjer se lesketajoče morje preliva preko peščenih plaž, nad njimi pa se preko poraslih, neokrnjenih gozdov vzpenjajo mogočni gorski vrhovi. Tam izvirajo čiste reke, ki se po skrivnostih dolinah vračajo nazaj v morje. Od živahnih obmorskih mest do tihih gorskih vasic. Kljub turizmu ohranja svojo pristnost in šarm. Korzika skriva vse zaklade. Le poiskati jih morate znati. 

 

Znamenitosti

Lociran ob zahodni obali Italije in severno od Sardinije, je ta francoski teritorij idealen za raziskovalce. Raziskovalce razgibanih gorskih pokrajin, neštetih čudovitih plaž, ali prikupnih obmorskih mest. Ena najbolj raznolikih pokrajin v Evropi skriva več, kot kaže na prvi pogled. Majhni peščeni zalivi in zaspane ribiške vasice na severu, turistični prestolnici Calvi in L'Ile-Rousse na severo-zahodu. Obsežni gozdovi, hribovja in gorske vasice s

Mediteransko skrivališče je idealna destinacija za pobeg iz vsakdanjega življenja. Rojstni otok Napoleona je dežela, kjer se lesketajoče morje preliva preko peščenih plaž, nad njimi pa se preko poraslih, neokrnjenih gozdov vzpenjajo mogočni gorski vrhovi. Tam izvirajo čiste reke, ki se po skrivnostih dolinah vračajo nazaj v morje. Od živahnih obmorskih mest do tihih gorskih vasic. Kljub turizmu ohranja svojo pristnost in šarm. Korzika skriva vse zaklade. Le poiskati jih morate znati. 

 

Znamenitosti

Lociran ob zahodni obali Italije in severno od Sardinije, je ta francoski teritorij idealen za raziskovalce. Raziskovalce razgibanih gorskih pokrajin, neštetih čudovitih plaž, ali prikupnih obmorskih mest. Ena najbolj raznolikih pokrajin v Evropi skriva več, kot kaže na prvi pogled. Majhni peščeni zalivi in zaspane ribiške vasice na severu, turistični prestolnici Calvi in L'Ile-Rousse na severo-zahodu. Obsežni gozdovi, hribovja in gorske vasice s pršuterijami v notranjosti otoka. Nacionalni park obsega večino ozemlja otoka, rezervat Scandola pa je zaščiten pod UNESCOM. Peščene plaže in skalnati rti na zahodu ter nepozabni Bonifacio na vrhu klifa na skrajnem jugu otoka.

 

Kulinarični užitki

Korzičani jemljejo svojo hrano in pijačo zelo resno, in si z užitkom vzamejo čas za kosilo ob kozarcu dobrega vina ali dveh. Kulinarika otoka kombinira vplive italijanske in francoske kuhinje in jim doda svoje skrivnostne sestavine. Inspiracijo jemlje iz narave, s soncem obsijanim sadjem in zelenjavo, kostanji, prekajenim mesom in siri. Najbolj znana jed na otoku je divji prašič in ostale živali, ki jih skriva gozdna pokrajina v notranjosti otoka, morje in reke pa so bogate z ribami, jastogi, ostrigami in dagnji. Korzika proizvaja številna zelo dobra vina z značilnim priokusom zelišč, ki so izven otoka skoraj neznana. Za spoznavanje vin obiščite tradicionalni lokalni festival vin v Cap Corse, ali pa obiščite enega izmed vinogradov.

 

Kulturna obzorja

Bogata zgodovina Korzike se odraža na vsakem koraku s fascinantno arhitekturo. Spomeniki, obzidja in muzeji, razmetani po celotnem otoku, pričajo o vedno-spreminjajoči in pogosto turboletni zgodovini tega multi-kulturnega otoka. Obiska je vreden Fesch muzej, ki v svoji obširni zbirki vključuje tudi dela Botticellija in Bellinija. Še danes pa lokalni prebivalci ohranjajo kulturno dediščino skozi obilico glasbe, umetnosti in kulturni festivalov. 

Nakupovalne priložnosti

Nakupovalna izkušnja na Korziki je mešanica modernega in tradicionalnega. Lokalne specialitete so na voljo v manjših lokalnih trgovinah, ali v krajih, kjer jih proizvajajo. Spominke lahko najdete v vseh turističnih mestih, za pristne izdelke pa se ustavite v delavnicah lokalnih obrtnikov, ki se ukvarjajo z lončarstvo, pletenjem košar in pihanje stekla. Na pisanih tržnicah poiščite in poizkusite izdelke iz medu, jedi iz kostanja, dimljene izdelke in sire.

 

Družinske dogodivščine

 Če vaše idealne družinske počitnice vključujejo kristalno čisto in toplo morje, čudovito naravo in mnogo priložnost za dogodivščine, je Korzika popolna destinacija za vas. Večina plaž na otoku je peščenih in prostornih, morska voda pa plitka in topla. Glavne plaže imajo po večini restavracije in lokale, ki z veseljem poskrbijo tudi za vaše najmlajše ko zagrabi huda lakota. Z masko raziščite pisan podvodni svet, se z ladjico odpeljite na izlet ali se okopajte v magičnih jamah. Dan na kopnem pa izkoristite za obisk adrenalinskega parka v krošnjah dreves, obisk zavetišča za želve, akvarija v Portu ali pa se z vlakom popeljite od mesta Calvi do L 'Ile Rousse in si oglejte obalo z drugačne perspektive.

 

Športne dejavnosti

Obkrožen s spektakularnimi gorami in gozdovi, neokrnjena notranjost otoka ponuja neštete priložnosti za aktivno preživljanje počitnic. Rafting, canoyning, kajak, plezanje, pohodništvo in gorsko kolesarjenje so le nekatere izmed njih. GR20 je najbolj znana pohodniška pot, ki se razteza 180 km po celotnem otoku. V hladnejših mesecih lahko celo smučate na enem izmed treh smučišč! Potem pa se z zgolj 1 urno vožnjo spustite do plaže. Tudi morje radodarno deli svoje čare z ljubitelji vodnih športov, kot so katamaran, windsurf in kajak, in oboževalci morskega življenja pod gladino, ki bodo pod vodo našli prave zaklade.

 

Nočno življenje

Nočno življenje na Korziki je večinoma bolj umirjeno in se vrti okoli večerij v restavracijah in barih. Marina v mestu Calvi ima pestro izbiro barov in ribjih restavracij z nepozabnim pogledom na morje. Za nepozabno noč zunaj preverite Chez Tao, piano bar in restavracijo s fantastičnim razgledom, kjer se zbirajo slavni. Bastia ima nekaj diskotek, ki so polne izven poletne sezone, v manjših vaseh boste našli vsaj eno gostilno, kjer vam ponudijo lokalno vino. Bonifacio ima večinoma bare, ki se zaprejo ob polnoči, za podaljšanje noči pa se odpravite v bližnji Porto Vecchio.

Ponudba

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

mathilde-cureau-w97F8Z9IJOc-unsplash-min.jpg kevin-et-laurianne-langlais-0MGo3nl5iF4-unsplash-min.jpg hendrik-cornelissen-SYBLkjltGRo-unsplash-min.jpg hannah-wright-liYhIr4WOCU-unsplash.jpg mathilde-cureau-bMaPyLTd1UQ-unsplash.jpg hendrik-cornelissen-b_oRl_WOMVM-unsplash-min-(1).jpg julius-kriese-1l4UQG4uWbw-unsplash.jpg vidar-nordli-mathisen-m_JB1M9BMgg-unsplash.jpg lucas-favre-hHV97Kv0VBw-unsplash-min.jpg maarten-deckers-9NUeLk0uqME-unsplash.jpg shalev-cohen-fhk2JOpbG_M-unsplash.jpg eva-saphir-_sawgTSIHs4-unsplash-min.jpg eva-saphir-B9kH7c_KWYc-unsplash-min.jpg kevin-et-laurianne-langlais-CPeutEvOy_w-unsplash-min.jpg dusan-veverkolog-7fOf5XKpnb8-unsplash-min.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov