Mikonos

V srcu kikladskih otokov leži beli raj. Imenuje se Mikonos. Najbolj znan grški otok je središče neskončne zabave, peščenih plaž in zgodovine. Luksuzni hoteli z nepozabnim razgledom in neskončnimi bazeni, preproste bele hiške z modrimi okni in vrati. Moderne diskoteke na plaži, kjer se zabava nikoli ne konča, in osamljeni mlini na veter, kjer najdete trenutek miru. Odpravite se na raziskovanje otoka, kjer prestiž sreča preprostost.

Znamenitosti

Če iščete nepozabne zabave, sproščeno uživanje ob azurni vodi ali raziskavanje lokalne zgodovine in tradicij, je Mikonos otok za vas. Eden izmed najbolj znanih grških otokov vsako leto privablja slavne in premožne s svojo osupljivo lepoto, ponudbo razkošnih namestitev in restavracij, ter nepozabnih zabav. Prebudite se v hotelih s panoramskim razgledom in pred zajtrkom zaplavajte v neskončnem bazenu. Sprehodite se po ozkih marmornih ulicah in občutite zapeljivi šarm mest. Uživajte v vožnji po podeželskih cestah in

V srcu kikladskih otokov leži beli raj. Imenuje se Mikonos. Najbolj znan grški otok je središče neskončne zabave, peščenih plaž in zgodovine. Luksuzni hoteli z nepozabnim razgledom in neskončnimi bazeni, preproste bele hiške z modrimi okni in vrati. Moderne diskoteke na plaži, kjer se zabava nikoli ne konča, in osamljeni mlini na veter, kjer najdete trenutek miru. Odpravite se na raziskovanje otoka, kjer prestiž sreča preprostost.

Znamenitosti

Če iščete nepozabne zabave, sproščeno uživanje ob azurni vodi ali raziskavanje lokalne zgodovine in tradicij, je Mikonos otok za vas. Eden izmed najbolj znanih grških otokov vsako leto privablja slavne in premožne s svojo osupljivo lepoto, ponudbo razkošnih namestitev in restavracij, ter nepozabnih zabav. Prebudite se v hotelih s panoramskim razgledom in pred zajtrkom zaplavajte v neskončnem bazenu. Sprehodite se po ozkih marmornih ulicah in občutite zapeljivi šarm mest. Uživajte v vožnji po podeželskih cestah in odkrijte mirne plaže na severni obali otoka. Razvajajte se z okusno kulinarično ponudbo in si privoščite kozarec lokalnega vina ob morju. Zvečer pa oblecite večerno toaleto in preplešite noč v eni izmed svetovno znanih diskotek.

 

Kulinarični užitki

Mikonos ne razočara s svojo ponudbo gurmanske kulinarike. Izvrstne restavracije in prijetne kavarne vas čakajo po celem otoku, največjo izbiro restavracij pa boste našli v   prestolnici Mikonos. Jedi za vsako razpoloženje in okus, od prestižnih fusion restavracij do avtentičnih italijanskih jedi in tradicionalnih grških tavern. Ne izpustite priložnosti, da bi se razvajali z lokalnimi egejskimi specialitetami.

 

Kulturna obzorja

Ko se preteklost in sedanjost srečata. Raziskovanje otoka je sprehod po zgodovini. Neolitske naselbine in grška svetišča vas popeljejo v daljno zgodovino prvotnih naseljencev. Le kratko vožnjo s čolnom je od Mikonosa oddaljen Delos, majhen arheološki dragulj, ki je pod UNESCO zaščite in eden najbolj ohranjenih najdišč v Grčiji. 

Paraportiani je nenavadna asimetrična cerkev iz 15. stoletja, Little Venice pa prikupna obmorska četrt in muzej na prostem. Za globlji vpogled v zgodovino obiščite arheološki, folklorni ali pomorski muzej. 

Nakupovalne priložnosti

Mikonos je obljubljena dežela za ljubitelje nakupovanja, ki bodo na zavitih uličicah našli vse, kar jim srce poželi. Trgovine ponujajo vse, od prikupnih trgovinic s spominki, do butikov s prestižnimi mednarodnimi znamkami. Zlatarne, umetniški ateljeji, prestižne znamke oblačil in najbolj priznana imena grškega dizajna. Trgovine z nakitom ponujajo čudovite umetnine, ki si jih navdihnili grški dragulji iz antičnih časov. Za nakup umetnin si oglejte ulico Mavrogenous.

 

Družinske dogodivščine

Kljub ugledu otoka kot središča nočnega življenja, so lahko počitnice na Mikonosu popolno doživetje tudi za družine. Izbrani družinam prijazni hoteli, peščene plaže, in obilica priložnosti za raziskovanje otoka bodo naredili vaše počitnice brezskrbne in popolne. Lia, Platys Gialos in Kalo Livadi so plaže, ki s svojo plitko vodo, ležalniki in senčniki, ter ponudbo restavracij poskrbijo za udobje družin. Če se naveličate ležanja na plaži, se z morskimi kajaki odpravite raziskovati morske jame, izkoristite dan za izlet in sprehod po otoku, se z masko potopite in si oglejte svet pisanih rib, se odpravite na izlet s katamaranom ali pa si oglejte film v kino pod zvezdami v glavnem mestu.

 

Športne dejavnosti

Kristalno čista voda, razgibana pokrajina in veter, ki poleti piha vsako popoldne. Popolni pogoji za vse, ki želijo svoje počitnice poleg nočne zabave aktivno izkoristiti tudi podnevi. Hribovita notranjost otoka ustvarja nepozaben poligon za gorske kolesarje s svojimi tihimi podeželskimi potmi, mirnimi vasmi in osamljenimi plažami na severni obali. Otok je raj za ljubitelje vodnih športov in privablja surfarje in jadralce z vsega sveta. S kajakom odveslajte do skritih jam, s katamaranom odplujte do bližnjih neposeljenih otokov, ali pa si poženite kri po žilah z adrenalinskim jet ski-jem. Potopite se pod gladino in odkrijte magično podvodno življenje Mikonosa.

 

Nočno življenje

Grška Ibiza. Mykonos vsakič znova upraviči svoj sloves kot najboljši otok za nočno življenje. V glavni sezoni, julija in avgusta, Mikonos nikoli ne spi. Glavno mesto ponuja nekaj modernih klubov in pestro ponudbo barov, glavno dogajanje pa se odvija v slovitih  klubih na plažah Cavo Paradiso, Super paradise in Paradise Club. Svetovno znani klubi privabljajo zabave željne turiste iz celega sveta in slavne DJ-je, ki poskrbijo, da se zabave ne končajo pred sončnim vzhodom. Nepozabno doživetje in neopisljiva energija, ki ju morajo ljubitelji nočnega življenja doživeti vsaj enkrat v življenju.  

Ponudba

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

tamara-budai-vLFqqjjxw80-unsplash.jpg shutterstock_406967845.jpg my-foto-canva-xVRykaONEeY-unsplash-1609145074.jpg chris-ouzounis-NGML_9yQlp8-unsplash.jpg anna-kaminova-eNNLkFPt8zA-unsplash.jpg dimitris-kiriakakis-BuTiArOP-mg-unsplash.jpg greta-caird-dWcW-lf574k-unsplash.jpg shutterstock_529910536.jpg jeet-dhanoa-FINwOwYNTvI-unsplash.jpg natalie-sym-A-51Ueas-4I-unsplash.jpg perry-grone-DN0BXISlfw8-unsplash.jpg nikos-sgouros-Lsv2HduPtm0-unsplash.jpg shutterstock_271297691.jpg shutterstock_383683870.jpg shutterstock_254544955.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov