Toskana

Toskana je znana po svoji naravni in kulturni lepoti. Osupljive pokrajine z neštetimi griči, slavna umetniška mesta in antične vasice, cerkve, izgubljene med vinogradi, dobra hrana in vino ter bogati nasadi oljk in cipres. Vdihnite svež zrak, se uležete na tla v cvetočem vrtu, obdani s stoletnimi drevesi, skočite v modro morje in opazujte sončni zahod z vrhov gora – v Toskani je vse resnično.

.

Kulturna obzorja

Toskana je zibelka renesanse in po svetu poznana po izredni umetniški in kulturni zapuščini. V UNESCO svetovno zapuščino je vključenih kar sedem krajev - ne samo zgodovinska središča mest, kot so Firence in Siena, temveč tudi vasi Pienza in San Gimignano, Piazza del Duomo v Pizzi in osupljiva pokrajina Val d'Orcia ki je popolna združitev narave in dela človeških rok. Vdihnite kulturo na vsakem koraku Toskane – od ruševin do skrivnostne etruščanske civilizacije z njihovimi osupljivimi nekropolami, do dominance Rimljanov, srednjeveških

Toskana je znana po svoji naravni in kulturni lepoti. Osupljive pokrajine z neštetimi griči, slavna umetniška mesta in antične vasice, cerkve, izgubljene med vinogradi, dobra hrana in vino ter bogati nasadi oljk in cipres. Vdihnite svež zrak, se uležete na tla v cvetočem vrtu, obdani s stoletnimi drevesi, skočite v modro morje in opazujte sončni zahod z vrhov gora – v Toskani je vse resnično.

.

Kulturna obzorja

Toskana je zibelka renesanse in po svetu poznana po izredni umetniški in kulturni zapuščini. V UNESCO svetovno zapuščino je vključenih kar sedem krajev - ne samo zgodovinska središča mest, kot so Firence in Siena, temveč tudi vasi Pienza in San Gimignano, Piazza del Duomo v Pizzi in osupljiva pokrajina Val d'Orcia ki je popolna združitev narave in dela človeških rok. Vdihnite kulturo na vsakem koraku Toskane – od ruševin do skrivnostne etruščanske civilizacije z njihovimi osupljivimi nekropolami, do dominance Rimljanov, srednjeveških vas, gotskih cerkva in zlate dobe renesanse, ki je regiji prinesla svetovno slavo.

Kulinarični užitki

Olivno olje, vino, tartufi in ostali kulinarične specialitete ustvarjjao izvrstnost Toskanske gastronomije. Združite raziskovanje kulturnih znamenitosti in naravnih lepot z odkrivanjem okusov Toskane. Najbolj znana selekcija vin na svetu, kot so Brunello di Montalcino, Nobile di Montepulciano in rdeča vina Chianti vas bodo očarala s svojo edinstveno proizvodnjo v vinogradih, ki še vedno poteka po tradicionalnih tehnikah. Ob obalah strast do vina sreča kreativnost pri kuhanju svežih rib, Apenini pa ponujajo nepozabne okuse sirov, narezkov in domačih slaščic. Obiščite San Giovanni d'Asso za bele tartufe, Lungiane za med, Mugella za kostanje in Chianine za meso. Vsaka jed pripoveduje zgodbo starih tradicij, ki vsak dan oživijo na Toskanski mizah.

Športne dejavnosti

Od morja do gora, Toskana je popolna destinacija za vse, ki sanjajo o počitnicah, polnih športa in avantur. Od surfanja, kajaka, potapljanja in jadranja ob morski obali, jahanja na podeželju in razglednih golf igrišč, do gora, ki poleti vabijo k pohodništvu in kolesarjenju, pozimi pa zasneženi vrhovi vabijo na smučanje in krpljanje.

 

Družinske dogodivščine

Obala Toskane ponuja čiste, peščene plaže - idealne za grajenje peščenih gradov! Obiščite akvarij ali Planetarium, gradove v Casentino, raziščite rimljanske ruševine in si oglejte muzeje, kot so Innocenti Museum, Leonardo Museum in Little Museum of Diaries. Pinocchio Park bo zagotovo eden od vrhuncev vaših počitnic v Toskani, ki jih otroci ne bodo nikoli pozabili

 

Nakupovalne priložnost

V večjih mestih, kot so Firence in Siena, boste poleg večjih trgovin in butikov našli tudi manjše obrtniške delavnice in trgovinice. Manjše vasice tedensko organizirajo sejme in tržnice z rokodelskimi in lokalnimi izdelki ter jedmi, kot so pecorino sir, slavni »panforte« in Toskansko olje ter vino. Če iščete izdelke, značilne za Toskano, lahko v Scarperii najdete alabaster, nože v Mugello, Casetino za tipično oranžno volno, Montelupo Fiorentino za keramiko in Colle Val d'Elsa za steklo.

Ponudba

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

giuseppe-mondi-fJWYwHWYQpY-unsplash_web.jpg karl-muscat-R8fTulnTr7Y-unsplash_web.jpg andrea-zanenga-uhu2XSE3TaU-unsplash_web.jpg patrick-schneider-Qackx5pq2ts-unsplash_web.jpg achim-ruhnau-gxac8HHQJ4s-unsplash_web.jpg gabriella-clare-marino-A7XeRLtL-ts-unsplash_web.jpg chris-barbalis-GZNMGPaQmC4-unsplash_web.jpg ilse-orsel-FHUjUn7yLQ0-unsplash_web.jpg engjell-gjepali-M0OIyN5u8ZM-unsplash_web.jpg luca-micheli-r9RW20TrQ0Y-unsplash_web.jpg mark-tegethoff-l-GmdF7Md0o-unsplash_web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov