Algarve

Najjužnejša provinca Portugalske in najbolj popularna turistična destinacija, Algarve je počitniški raj, ki ponuja vse od naravne lepote, gurmanske kuhinje in fine vin, do prijetne klime tekom celega leta in svetovno znanih plaž in golf igrišč. Ocean, obarvan v vse odtenkih modre, večinoma miren in topel, vas vabi da se prepustite in uživate.

 

Znamenitosti

Zapeljite se do najjužnejše točke Evrope, Cabo de Sao Vicente. Obiščite Lagos, pristaniško mesto, nekoč izhodišče za ekspedicije portugalske mornarice. V gričevnati notranjosti se skrivajo srednjeveški gradovi in vasi, griči, prekriti z citrusi in mandljevimi drevesi, podeželske restavracije in čudovita pohodniška pot Via Algarviana. Najdete tudi gore, kjer ljudje živijo v harmoniji z naravo in ohranjajo tradicijo. Silves ohranja sledi svoje arabske preteklosti, Tavira prikazuje tradicionalno arhitekturo, kozmopolitanska Portimao in Albufeira sta živahna podnevi in ponoči, Faro pa si zasluži

Najjužnejša provinca Portugalske in najbolj popularna turistična destinacija, Algarve je počitniški raj, ki ponuja vse od naravne lepote, gurmanske kuhinje in fine vin, do prijetne klime tekom celega leta in svetovno znanih plaž in golf igrišč. Ocean, obarvan v vse odtenkih modre, večinoma miren in topel, vas vabi da se prepustite in uživate.

 

Znamenitosti

Zapeljite se do najjužnejše točke Evrope, Cabo de Sao Vicente. Obiščite Lagos, pristaniško mesto, nekoč izhodišče za ekspedicije portugalske mornarice. V gričevnati notranjosti se skrivajo srednjeveški gradovi in vasi, griči, prekriti z citrusi in mandljevimi drevesi, podeželske restavracije in čudovita pohodniška pot Via Algarviana. Najdete tudi gore, kjer ljudje živijo v harmoniji z naravo in ohranjajo tradicijo. Silves ohranja sledi svoje arabske preteklosti, Tavira prikazuje tradicionalno arhitekturo, kozmopolitanska Portimao in Albufeira sta živahna podnevi in ponoči, Faro pa si zasluži daljši postanek za raziskovanje čudovitega zgodovinskega centra.

Športne dejavnosti

Sprostite se v spa centrih in centrih thalassoterapije. Odigrajte partijo golfa na svetovno znanih igriščih. Raziščite pokrajino z neštetih pohodnih in kolesarskih poteh ali zajadrajte na odprto morje in si obalo oglejte še iz drugega kota. Neskončne peščene plaže vabijo k ležernem poležavanju, ocean pa vabi surfarje k jahanju valov.

 

Kulinarični užitki

Algarve razvaja s svojimi nepozabnimi okusi tradicionalnih jedi, naj bo v preprosti kavarni na plaži ali prestižnih restavracijah z Michelinovimi zvezdicami. Altantski ocean je radodaren z morskimi sadeži in ribami, zato obvezno poizkusite sveže školjke, ribe, škampe na različne načine ali tradicionalni cataplana de marisco, ki v eni jedi združuje jastoge, školjke, kalamare in vse ostalo, ujeto v istem dnevu. Poletje na Portugalskem pomeni sardine, ki jim je v mestu Portimão v mesecu avgust posvečen vsakoletni festival. Če se naveličate morske hrane, pa se odpravite v gričevnato notranjost, kjer vas čakajo tradicionalne mesne jedi. Seveda pa ne moremo mimo sladkih jedi -  doces finos so majhni marcipanovi prigrizki, regijski ponos Algarve. Omembo pa si zaslužijo tudi vina s soncem obsijanih regij Lagos, Portimão, Lagoa in Tavira.

Družinske dogodivščine

Algarve je fantastična počitniška destinacija za družine in otroke. Varna in moderna destinacija, ki ponuja čudovite plaže, odlično podnebje in sproščeno vzdušje. Več kot 200 km obale in raznoliki hoteli zagotavljajo, da bo vsaka družina našla idealno destinacijo zase. Albufeira in Praia da Rocha sta idealni za družine z najstniki, medtem ko sta bolj umirjeni Carvoeira in Praia da Luz idealni, če imate majhne otroke. Poleg mest in plaž je na izbiro mnogo aktivnosti, od vodnih parkov, tematskih parkov kot je Zoomarine, adrenalinskih parkov, opazovanja delfinov, vodnih športov in kolesarskih poti.

Ponudba

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

reiseuhu-4MN23MOmOAY-unsplash_web.jpg cristiano-pinto-04huF1iBwug-unsplash_web.jpg daniela-i0brozoOfHU-unsplash_web.jpg julia-solonina-Cz8gFHIbYoA-unsplash_web.jpg paula-sotomayor-I9kDrufE3nA-unsplash_web.jpg lucian-andrei-_5JtKjB3mto-unsplash_web.jpg manuel-gomez-SGMmYLVftYA-unsplash_web.jpg matthew-waring-38nbl0K3j4I-unsplash_web.jpg toni-sciacca-KwMrTZrsccc-unsplash_web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov