Madeira

Madeira je otok sredi Atlantskega oceana, ki obiskovalce prevzame že ob prvem pogledu iz ptičje perspektive. Portugalci so na otok prvič stopili šele v 15. stoletju in ga zaradi neštetih odtenkov zelene barve dreves poimenovali »otok lesa« (Ilha de Madeira).


Znamenitosti

Potovanje na Madeiro zagotovo ne razočara nikogar, sploh če ste ljubitelji narave, pohodništva in dobre hrane. Katere pa so tiste znamenitosti Madeire, ki jih nikakor ne gre zamuditi na vašem potovanju? Madeira je polna klifov in strmih previsov, a le eden privablja množice - Skywalk Cobo Girao. Ta osupljivi klif  je drugi najvišji na svetu, iz njega oz. njegove steklene ploščadi pa se vijejo čudoviti razgledi na južni del otoka. Še ne tako dolgo nazaj je bilo gospodarstvo na Madeiri tesno povezano s kitolovstvom. Kitolovstvo je na Madeiri sedaj prepovedano, vse o njem pa si je vredno pobliže pogledati v muzeju v mestu Canical. Mesto Funchal je največjo mesto na otoku, polno

Madeira je otok sredi Atlantskega oceana, ki obiskovalce prevzame že ob prvem pogledu iz ptičje perspektive. Portugalci so na otok prvič stopili šele v 15. stoletju in ga zaradi neštetih odtenkov zelene barve dreves poimenovali »otok lesa« (Ilha de Madeira).


Znamenitosti

Potovanje na Madeiro zagotovo ne razočara nikogar, sploh če ste ljubitelji narave, pohodništva in dobre hrane. Katere pa so tiste znamenitosti Madeire, ki jih nikakor ne gre zamuditi na vašem potovanju? Madeira je polna klifov in strmih previsov, a le eden privablja množice - Skywalk Cobo Girao. Ta osupljivi klif  je drugi najvišji na svetu, iz njega oz. njegove steklene ploščadi pa se vijejo čudoviti razgledi na južni del otoka. Še ne tako dolgo nazaj je bilo gospodarstvo na Madeiri tesno povezano s kitolovstvom. Kitolovstvo je na Madeiri sedaj prepovedano, vse o njem pa si je vredno pobliže pogledati v muzeju v mestu Canical. Mesto Funchal je največjo mesto na otoku, polno kavarnic, pekarn in gostilnic, ter resnično bogato okrašenih cerkva. Ne zamudite ogleda prekrasnega botaničnega vrta. Znamenitost Madeire so tudi lavini bazeni na severnem delu otoka. V njih se lahko brez problema namakate. Tradicionalne belo, rdeče in modre hišice, krite s slamo so verjetno ena največjih znamenitosti Madeire in zato jih nikakor ne gre zamuditi. Nahajajo se na severo-vzhodnem delu otoka, v kraju Santana. V njih se sedaj nahajajo trgovinice z lokalnimi obrtmi, tako da boste poleg obiska hišice spoznali tudi nekaj otoške tradicije.


Nakupovalne priložnosti

Od tradicionalnih trgov, vinarn in obrti do velikih sodobnih nakupovalnih središč, pri nakupovanju zagotovo ne bo manjkalo raznolikosti. Izkoristite priložnost in domov pripeljite vino, tradicionalno pijačo Poncha, medeno torto ( Bolo de Mel ), kakšno sadiko rož ali celo dres Christiana Ronalda.


Kulturna obzorja

Madeira je navezana na portugalsko kulturo, tako v svojih običajih kot v jeziku. Tu se praznujejo vsi glavni portugalski festivali, kot tudi lokalni festivali, kot so na primer Festival vina Madeira. Prebivalci Madeira se še vedno veliko ukvarjajo s kmetijstvom in so močno verni. Zato ne preseneča, da je večina dogodkov in festivalov na Madeiri posvečeno kmetijstvu in veri. Festivali so dober način, da resnično doživite utrip Madeire. Ne zamudite festivala rož v Funchalu ali folklornega festivala v Santani, kjer lahko obiskovalci poskusijo lokalno hrano in vino.


Kulinarični užitki

Hrana na Madeiri je naravnost fantastična. Madeira je zaradi svoje mile klime skozi celo leto pravi raj za ljubitelje eksotičnega sadja. Poleg najbolj znanih pasijonk, ki jih križajo z različnimi drugimi vrstami sadja in zelenjave, tukaj rastejo tudi banane, mango, papaje. Madeira vas bo razvajala s tradicionalnim česnovim kruhom Bolo Do Caco, morskimi dobrotami, kot so odlične školjke (limpets)  na žaru, kozice, kalamari, tuna,... Vse skupaj pa zalijete s tradicionalno pijačo Poncha, narejeno iz trsnega ruma, ki mu dodajo še med in sadje (pomarančo, pasijonko…).


Družinske dogodivščine

Da bo otroško navdušenje še večje, jim lahko ob prelepih razgledih, idiličnih vasicah in namakanju v naravnih bazenih, privoščite tudi vožnjo z repliko Kolumbove ladje Santa Maria, ki vas popelje na ogled delfinov in kitov. Moški del družine bo vsekakor želel obiskati muzej Cristiana Ronalda ( CR7 ). Obiščete lahko tudi jamo Sao Vicente ali pa se z gondolo povzpnete po neverjetno strmem pobočju na Achados de Cruz.


Športne dejavnosti

»Big game« ribolov, padalstvo, gorsko kolesarjenje, Jeep Safari in še več ...Na otoku Madeira lahko uživate v soncu in v blagih temperaturah. Dolgčas? Ta beseda na Madeiri ne obstaja, saj otok večne pomladi ponuja vrsto aktivnosti, poleg že naštetih tudi golf, treking, surfanje, canyoning in mnogo več.


Nočno življenje

Madeira ni znana po burnem nočnem življenju in predvsem med tednom je otok ponoči precej miren. Čez vikend pa se najde nekaj več možnosti za zabavo, predvsem v mestu Funchal.

Ponudba

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

tim-roosjen-4DXo5wrZaus-unsplash_web.jpg alex-meier-5S7i0ORPoYY-unsplash_web.jpg colin-watts-im76Ym5_tmI-unsplash_web.jpg colin-watts-ozSuq_gANhI-unsplash_web.jpg stephen-lammens-K1O7V--xpCM-unsplash_web.jpg tiago-aguiar-sE_SMbr_Y2k-unsplash_web.jpg reiseuhu-60xPhYfi6hA-unsplash_web.jpg reiseuhu-6PRyowrjpO8-unsplash_web.jpg thibault-mokuenko-vCOZJ0xCWRE-unsplash_web.jpg daniela-turcanu-wABdckxoj90-unsplash_web.jpg erwin-doorn-ygfT3JWlQH8-unsplash_web.jpg krzysztof-sinica-hlHi-WHJEQI-unsplash_web.jpg monika-guzikowska-arNXc2_U0N0-unsplash_web.jpg stephen-lammens-0M0ADKXUC1s-unsplash_web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov