London

Glavno mesto Združenega kraljestva je bogato v vseh pogledih: umetnost, kultura, zgodovina, ekonomija, politika, izobraževanje, mediji in moda. Dom britanske kraljeve družine, izjemne zgodovine in svetovno znanih arhitekturnih dosežkov. 

London je stičišče kultur, narekuje trende in navdihuje. Muzeji, galerije, impresivna arhitektura, nogometni spektakli, svetovna kulinarika, mjuzikli, pop kultura, zabava za otroke in ne daleč proč tudi tipično angleško podeželje. Dodajmo še direkten let iz Ljubljane in London je vedno primeren metropolitski pobeg za podaljšan vikend.


Znamenitosti

Začnite dan z višine, kamor vas dvigne razgledno kolo Londona - The London Eye. Le nekaj minut peš vas pričaka mogočna parlamentarna palača - Houses of Parliament, ki je bila v preteklosti uradna kraljeva palača. Njen zvonik, bolj znan kot Big Ben, je londonska ikona, ki je najbrž ni potrebno posebej opisovati. Naprej skozi St. James park pridete do Buckinghamske

Glavno mesto Združenega kraljestva je bogato v vseh pogledih: umetnost, kultura, zgodovina, ekonomija, politika, izobraževanje, mediji in moda. Dom britanske kraljeve družine, izjemne zgodovine in svetovno znanih arhitekturnih dosežkov. 

London je stičišče kultur, narekuje trende in navdihuje. Muzeji, galerije, impresivna arhitektura, nogometni spektakli, svetovna kulinarika, mjuzikli, pop kultura, zabava za otroke in ne daleč proč tudi tipično angleško podeželje. Dodajmo še direkten let iz Ljubljane in London je vedno primeren metropolitski pobeg za podaljšan vikend.


Znamenitosti

Začnite dan z višine, kamor vas dvigne razgledno kolo Londona - The London Eye. Le nekaj minut peš vas pričaka mogočna parlamentarna palača - Houses of Parliament, ki je bila v preteklosti uradna kraljeva palača. Njen zvonik, bolj znan kot Big Ben, je londonska ikona, ki je najbrž ni potrebno posebej opisovati. Naprej skozi St. James park pridete do Buckinghamske palače, uradne rezidence njenega veličanstva Elizabete II. Kraljeva zgodovina se je v Londonu pisala tudi v najznamenitejši katedrali St. Paul , kjer sta se poročila princ Charles in princesa Diana.

Kulinarični užitki

Kot se za takšno metropolo spodobi, London ponuja jedi vseh kuhinj sveta. Za doživetje angleške kulinarike na najvišjem nivoju predlagamo obisk restavracije Bluebird, ki v udobju svoje notranjosti ponuja tipične otoške jedi na modern način. Restavracija Simpson's-in-the-Strand ohranja angleško kulinarično tradicijo že od leta 1828 in je bila priljubljeno zbirališče zgodovinskih osebnosti, kot so Vincent Van Gogh, Charles Dickens in Arthur Conan Doyle. Za potovanje po tujih kuhinjah obiščite z Michelinovimi zvezdicami nagrajeno restavracijo Gordon Ramsey s francosko kulinariko, Hakkasan s kitajsko kulinariko ali restavracijo Zuma z modernimi japonskimi specialitetami.

Kulturna obzorja

Za ljubitelje umetnosti je obvezen obisk narodne galerije, ki hrani dela največjih slikarjev, kot so da Vinci, Rembrandt in Van Gogh, in galerije moderne umetnosti Tate Modern, kjer so na ogled dela Picassa, Dalija, Pollocka in drugih sodobnih umetnikov,  a tudi sama zgradba galerije je impresivno umetniško delo. Številni muzeji ponujajo zakladnice znanja, zgodovine in umetnosti preteklih dni, svoje poglavje pa zagotovo predstavlja raziskovanje življenja in zapuščine kraljeve družine. V londonski četrti West End se pozabavajte z obiskom mjuzikla, da vam v ušesu ostanejo melodije kakšne izmed hollywoodskih filmskih uspešnic.

Nakupovalne priložnosti

London je prestolnica mode, zato so nakupi tukaj resnično nekaj posebnega. Ponudba vse vrstnih stilov se razteza od ulične mode do prestižnih znamk svetovnih oblikovalskih hiš. Najbolj prestižne znamke, dizajnersko modo in izbrane butike natika kot so Jimmy Choo, Louis Vuitton, Tiffany & Co., Burberry in druge, lahko najdete na ulici Bond Street, kjer nakupujejo tudi predstavniki kraljeve družine. Dover Street in Mayfair ponujata pestro izbiro prestižnih blagovnih znamk, Fortnum & Mason pa je ikonična trgovina z vsem, kar si gurmani lahko zaželijo. Obiščite blagovnico Harrods, ki je prava paša za oči in raziskujte edinstvene kose v butikih in trgovinicah v predelih St. James's in The Royal Exchange.

Družinske dogodivščine

Potepanje po Londonu navdušuje vse družinske člane. V znanstvenem muzeju lahko otroci in starši preverjate teoretična znanja v praksi, v bivših londonskih ječah London Dungeons pa preverite svoj pogum. Prijeten družinski dan pa lahko načrtujete tudi z obiskom živalskega vrta, ki je najstarejši znanstveni živalski vrt na svetu.

Športne dejavnosti

Wimbledon je zaščitna znamka Londona in pomeni poseben, prestižen dogodek tako za teniške igralce kot navijače. Edinstven športni utrip na travi wimbledonskega parka je na sporedu konec junija. Podobno slovesno pa je tudi v rezidenci angleškega nogometa na stadionu Wembley, ki lahko sprejme skoraj 100.000 navijačev.

Nočno življenje

London je prestolnica kabareja, bluza in jazza. V četrti Soho virtuozi z vsega sveta ustvarjajo magično glasbeno atmosfero, Camden navdušuje s svojim bohemskim vzdušjem in živo glasbo, South Kensignton pa privablja znane in bogate z izbranimi restavracijami in ekskluzivnimi klubi.  Pravo nočno zabavo najdete v klubih Funky Buddha, The Roof Gardens, Fabric, Ministry of Sound, kjer lahko ob odlični glasbi plešete do jutra.

Ponudba

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

_8101519-Edit.jpg 2016-11-18-Kensington-Gardens-67-Edit.jpg _DSC0439.jpg 2018-04-19-London-372.jpg 2018-04-05-Piccadilly-58-HDR.jpg shutterstock_519588607.jpg 2018-04-19-London-300.jpg _DSC1722.jpg 2016-12-26-Westminster-13.jpg _DSC6491-1.jpg 1-Crossrail-35.jpg shutterstock_457812985.jpg 6-Island-Gardens-14.jpg 2015-10-20-Richmond-Park_-44.jpg 2018-04-05-Piccadilly-403.jpg 2018-04-05-Piccadilly-232-Edit.jpg 4D5A4606.jpg 4-Stock-12.jpg BEN_PIPE_PHOTOGRAPHY_LONDON_PARTNERS_XMAS_0601.jpg 2018-07-02-Kings-Cross-108.jpg shutterstock_86318044.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov