Kam na izlet?

Sejšeli med svojimi čudovitimi 115 otoki skrivajo pravo bogastvo – tako se boste lahko srečali z morskimi psi, delfini, preko 900 vrstami ptic, 3.500 vrstami insektov in največjo koncentracijo plazilcev na svetu. Na otočju prebiva tudi edini neleteči ptič v Indijskem oceanu - Dryolimnas aldabranus. Štirje otoki so danes naravni rezervati, med njimi pa je najbolj spektakularen otok Bird, na katerem prebiva kolonija 1.500.000 črno perutih čiger. Otok Cousin Island, ki je v lasti Royal Society of Nature Conservation, pa je pravi raj za opazovanje ptic.

 

Obisk otoka Mahé

Čudoviti otok Mahé, kjer leži glavno mesto Sejšelov Victoria, v sebi skriva tisočere skrite kotičke, znan pa je tudi po naravnih parkih in čudovitih peščenih plažah.

 

 Odkrivanje čarobnih morskih globin

Sejšeli so eno izmed najbolj bogatih ribolovnih področij, zato ljubiteljem ribolova nudijo obilo vznemirljivih užitkov. Kristalno morje v sebi

Sejšeli med svojimi čudovitimi 115 otoki skrivajo pravo bogastvo – tako se boste lahko srečali z morskimi psi, delfini, preko 900 vrstami ptic, 3.500 vrstami insektov in največjo koncentracijo plazilcev na svetu. Na otočju prebiva tudi edini neleteči ptič v Indijskem oceanu - Dryolimnas aldabranus. Štirje otoki so danes naravni rezervati, med njimi pa je najbolj spektakularen otok Bird, na katerem prebiva kolonija 1.500.000 črno perutih čiger. Otok Cousin Island, ki je v lasti Royal Society of Nature Conservation, pa je pravi raj za opazovanje ptic.

 

Obisk otoka Mahé

Čudoviti otok Mahé, kjer leži glavno mesto Sejšelov Victoria, v sebi skriva tisočere skrite kotičke, znan pa je tudi po naravnih parkih in čudovitih peščenih plažah.

 

 Odkrivanje čarobnih morskih globin

Sejšeli so eno izmed najbolj bogatih ribolovnih področij, zato ljubiteljem ribolova nudijo obilo vznemirljivih užitkov. Kristalno morje v sebi skriva številne vrste oceanskih rib, med drugim pahljačarko, suličarko in barakude, ki pogosto zaidejo tudi v priobalne predele. Odločite se lahko za najem motornega čolna, s katerim boste raziskovali in odkrivali morje okoli otočja, kjer je ribolov dovoljen skozi celo leto. Možno je tudi potapljanje in opazovanje koralnih grebenov, po katerih so Sejšeli postali znani v svetu.

 

Helikopterski sprehod med oblaki

Najemite helikopter in spoznajte otočje Sejšelov tudi iz ptičje perspektive. Odhod helikopterja ponuja večina luksuznih hotelov, prelep sprehod med oblaki pa vam bo razkril lepote otočja.

 

Potepanje med otočki

Sejšelsko otočje sestavljajo številni še nedotaknjeni otočki, ki so prav zaradi tega še bolj očarljivi. Nekateri so skalnati in gorati, prekriti z gostim gozdom in kar kličejo po trekingu, spet drugi so kot nalašč za romantično večerjo v dvoje na prostem. Otoška favna v sebi skriva domovanja številnih vrst ptic, z nekaj sreče pa boste lahko videli tudi stoletne želve. Otoke lahko obiščete iz zraka, s katamaranom ali zasebno najeto jahto. 


 

Aktivnosti za goste na otoku Mahé

Celodnevno jadranje vzdolž južne obale otoka Mahé

Pot vas bo vodila iz glavnega mesta Victorie vzdolž jugovzhodne obale proti čudovitemu južnemu delu otoka. To pot so pred stoletji uporabljali tudi slavni pirati, ki so v tem delu prežali nad tovornimi ladjami. Po prijetni plovbi boste prispeli do Anse Royale, kjer se skriva čudoviti Kraljevi začimbni vrt. Katamaran se bo nato obrnil proti koralnemu grebenu, od tam pa boste lahko opazovali najlepše, kar ponuja južni del otoka – prečudoviti razgled, ki je že stoletja nespremenjen in edinstven. Pot vas bo nato vodila proti plaži Anse Forbans, na kateri so se nekoč pirati oskrbeli s hrano in pijačo za dolge dni obleganja. Po pričevanju prednikov, prebivalci Sejšelov verjamejo, da so prav na tem kraju zakopani številni zakladi. V bližini se nahaja veličasten Cap Mason, kip, ki po nekaterih izročilih velja za kraj, ki so ga v preteklosti vrači uporabljali za svoje mistične obrede. Pot boste nadaljevali med neokrnjenimi zalivi Anse Marie Louise, Capucin, Petit Boileau in Point Police, ki velja za zadnji predel gnezdenja skorajda izumrle vrste hawksbill želv. Sledil bo postanek z edinstveno možnostjo potapljanja v čudoviti podvodni svet. Pred kosilom si boste lahko pretegnili noge na beli peščeni plaži, kosilo z žara pa bo nato postreženo na krovu katamarana. Po kosilu se boste počasi obrnili prosti cilju.

 

Celodnevni izlet s trekingom in jadranjem

Za vse avanturiste je ta celodnevni izlet čudovita avantura kombinacija trekinga in križarjenja na katamaranu Catalina. Pot boste začeli v dokaj zapuščenem in skalnatem predelu Danzilles na severozahodni obali, ki je poznan po svojih palmah. Vodiči vam bodo skozi pot kazali edinstvene primerke flore in favne. Po uri in pol hoje boste prišli do Anse Major, kjer vas bo v zavetju zaliva pričakal katamaran. Po vkrcanju boste dan nadaljevali s prijetnim jadranjem po zalivu Ternay, ustavili se boste na čudovitih idiličnih lokacijah, kjer boste med potapljanjem odkrivali morsko dno. Gosti, ki se ne bodo želeli potapljati, pa bodo lahko uživali s hranjenjem rib in ležernim poležavanjem na soncu. Sledilo bo pravo kreolsko samopostrežno kosilo na krovu.

 

Celodnevni safari po koralnem grebenu

Dan boste začeli s potjo proti marini glavnega mesta Victoria in z vkrcanjem na luksuzen katamaran Catalina. S tem se bo začel idiličen dan na koralnem grebenu, kjer boste uživali ob potapljanju ter in plavanju z eksotičnimi ribami, ki jih boste lahko tudi hranili. Na krovu katamarana vam bodo postregli z odličnim samopostrežnim kosilom, ki bo pripravljeno na tradicionalen kreolski način. Po kosilu boste imeli veliko časa za odkrivanje koralnega grebena skozi okna našega plovila ali za pravi potop v globino kristalnega morja. Za tiste, ki si boste zaželeli počitka, bo odličen prostor čudovita plaža Cerf Island, ki bo od katamarana oddaljena zgolj nekaj ležernih zamahov. Popoln dan boste zaključili s pravim pristnim “petit rum punch de Iles” in že boste odpluli proti marini in vašemu hotelu.

 

Celodnevno odkrivanje otoka Mahé

Izlet boste začeli v osrčju najmanjše prestolnice na svetu – kolonialnega središča mesta Victoria. Ogledali si boste odlične primerke kolonialne arhitekture, sodišče, muzej, pošto, Little Ben uro, ki ima svojo dvojčico na londonski postaji podzemne železnice Victoria. Za njenim vogalom boste videli edini semafor na otoku, ki stoji poleg stavbe Codevar, poznane po domači obrti in znanemu kreolskemu zlatu (t. i. Creol Gold). Nato se boste sprehodili do ulice Albert, ki vodi do ene ključnih točk mesta, čudovite in barvite tržnice, na kateri domačini prodajajo sveže ribe, tropsko sadje in zelenjavo, zelišča in začimbe in prav težko se bo upreti vsem vonjavam. Sledila bo kratka vožnja čez gorati prelaz Sans Soucis, kjer se boste ustavili na odlični lokaciji za fotografiranje – v kreolski restavraciji, kjer si boste privoščili odlično tradicionalno kosilo. Po postanku se bo vaša pot nadaljevala okoli južnega dela otoka pa vse do obnovljene kolonialne plantaže Jardin du Roi. SLedil bo kratek prelet zgodovine kreolov in družine Georges, čigar družinsko drevo navaja sorodne povezave s francoskim kraljem Ludvikom XVII. Upravitelji nasada vam bodo pred ogledom postregli z doma pridelanim sadjem. Preostanek popoldneva bo namenjen sprostitvi, na kratko se boste ustavili še v vasici Craft, nato pa se v popoldanskih urah vrnili v hotel.

 

 

Celodnevni potep po otokih Praslin in La Digue

Praslin, drugi največji otok na Sejšelih, leži uro in pol plovbe z ladjo ali zgolj 15 minut leta. Na izletu boste obiskali Vallee-de-Mai, edino mesto na svetu, kjer raste velikanski orešček Coc-de-Mar. Sledil bo sprehod skozi pragozd, kjer boste lahko prisluhnili čivkanju edinstvene črne papige. Ogled vključuje obisk znane plaže Anse Lazio, nato pa se boste podali na polurni sprehod na otok La Digue, kjer boste imeli edinstveno priložnost opazovati delfine. Otok La Digue pri obiskovalcih vzbudi brezčasno atmosfero, ko se udobje 21. stoletja  stopi z nežno tišino. Sledil bo ogled prenovljene kreolske plantažne hiše, kjer so snemali film “Zbogom Emmanuelle”. Ogled otoka La Digue boste zaključili na eni od najbolj zanimivih plaž na svetu, kjer si boste lahko vzeli čas za fotografiranje nepozabnih formacij granitnih skal, ki obdajajo plažo. Edinstven 11-urni izlet, ki ga ne smete zamuditi.

 

 

Ponudba

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

Curieuse-Island(c)-Raymond-Sahuquet-STB-web.jpg Coco,-Felicite,-Curieuse-Islands-(3)-web.jpg Zil-Air-(54)-web.jpg Coco,-Felicite,-Curieuse-Islands-(4)-web.jpg Denis-Island-(c)-web.jpg Escape-to-La-Digue---Anse-Source-D'Argent-(3)-web.jpg Hawkbill-Turtle(c)Tony-Baskeyfield---STB-web.jpg Escape-to-La-Digue-(2)-web.jpg People,-Buidlings-&-Culture-(c)-Mason's-Travel-(8)-web.jpg Grande-Soeur-(c)Raymond-Sahuquet---STB-web.jpg Grande-Soeur-(c)-Raymond-Sahuquet-STB--web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov