Šri Lanka

Šri Lanka je otoška država v Indijskem oceanu. Za majhen otok ponuja resnično veliko zanimivosti. Izpostavimo arheološka najdišča in dobro ohranjene nacionalne parke, ki jih naseljujejo sloni, leopardi, opice, krokodili in redke ptice, ogromne nasade čajev in začimb ter sveta budistična svetišča. Topel zrak, bogata zelena vegetacija, sariji, tropsko sadje in začimbe so že Marka Pola navdihnile za opis Šrilanke kot "najlepšega otoka na svetu".

  

Znamenitosti 

Glavne znamenitosti na otoku so templji, ki pričajo o bogati verski in etnični zgodovini. Med najpomembnejšimi so Zlat budistični tempelj v Dambulli, tempelj zlatega Budinega zoba v Kandyju, hindujski tempelj Siva Devalaya v Polonnaruwi … Narava vas navdahne praktično na vsakem koraku, zato priporočamo obisk Yala narodnega parka, prostranih plantaž čaja, skalnega osamelca pri Sigiryji, plaž na jugu otoka, kjer gnezdijo želve… Predvsem pa boste živahno multikulturnost otoka opazili

Šri Lanka je otoška država v Indijskem oceanu. Za majhen otok ponuja resnično veliko zanimivosti. Izpostavimo arheološka najdišča in dobro ohranjene nacionalne parke, ki jih naseljujejo sloni, leopardi, opice, krokodili in redke ptice, ogromne nasade čajev in začimb ter sveta budistična svetišča. Topel zrak, bogata zelena vegetacija, sariji, tropsko sadje in začimbe so že Marka Pola navdihnile za opis Šrilanke kot "najlepšega otoka na svetu".

  

Znamenitosti 

Glavne znamenitosti na otoku so templji, ki pričajo o bogati verski in etnični zgodovini. Med najpomembnejšimi so Zlat budistični tempelj v Dambulli, tempelj zlatega Budinega zoba v Kandyju, hindujski tempelj Siva Devalaya v Polonnaruwi … Narava vas navdahne praktično na vsakem koraku, zato priporočamo obisk Yala narodnega parka, prostranih plantaž čaja, skalnega osamelca pri Sigiryji, plaž na jugu otoka, kjer gnezdijo želve… Predvsem pa boste živahno multikulturnost otoka opazili v mestih kot Galle, Tangalle, kjer stavbe pričajo o portugalskih, nizozemskih in britanskih kolonialnih časih.

 

Kulinarični užitki

Šrilanško kuhinjo so oblikovali številni zgodovinski, kulturni in drugi dejavniki. Kot tropski otok z veliko vegetacije je kuhinja znana po uporabi velikega števila zelišč, začimb, rib, zelenjave, ribe in sadja. Kuhinja je zelo osredotočena na številne sorte riža, pa tudi kokosa, ki je vseprisotna rastlina po vsej državi. Morski sadeži igrajo pomembno vlogo tudi v kuhinji, naj bo to sveža riba ali konzervirana riba. Kot država, ki je bila središče zgodovinske ceste oceanskih poti, je stik s tujimi trgovci prinesel nove prehrambne izdelke in kulturne vplive, ki so pripomogli k oblikovanju šrilanške kuhinje. Še največji vpliv v šrilanško kulinariko je mela južno indijska dežela Kerala.

Nakupovalne priložnosti

Šri Lanka je bila že od antičnih časov pomembna postojanka na glavnih trgovskih poteh med Evropo in Jugovzhodno Azijo, in posledično zakladnica različnih izdelkov in blaga.

Bogata umetniška tradicija, ki preveva mesta in templje, se odraža tudi v pestri ponudbi ročno izdelanih in okrašenih izdelkov ter spominkov iz lesa, kamna in slonovine. Med najbolj priljubljenimi izdelki otoka so cejlonski čaj, začimbe, čipke in dragulji. Čudoviti spominek so lahko tudi šrilanške maske, ki se tradicionalno uporabljajo za obrede in ritualne plese.

Družinske dogodivščine

Pinnawala Elephant Orphanage – so ustanovili leta 1975 ob reki Maya Oya. Šrilanški slon je ena izmed treh vrst azijskega slona in ima značilne pigmente na ušesih, obrazu, rilcu in trebuhu. Z denarjem zbranim od vstopnin pokrijejo večino stroškov obratovanja.

Glavna atrakcija je opazovanje malih slončkov pri jutranjem hranjenju in dopoldanski in popoldanski sprehod na umivanje v bližnji reki.

 Yala National Park – ponuja eno boljših safari doživetij izven Afrike. Nacionalni park Yala je drugi največji in najbolj priljubljen park na otoku. Razdeljen je na pet predelov, od katerih sta dva odprta za javnost. V parku živijo tako divji sloni, leopardi, medvedi, krokodili in drugi večji kuščarji, ogromno število ptic in ostalih sesalcev.

Športne dejavnosti

Notranjost dežele ponuja številne peš in kolesarske poti. Priporočamo vam, da za kolesarjenje po visokogorju najamete dnevnega vodnika, ki vas bo popeljal po tej čudoviti pokrajini.

Športne aktivnosti na morju so poleg naravne in kulturne dediščine eden izmed glavnih razlogov za obisk Šri Lanke. Izbirate lahko med kajtanjem, surfanjem, supanjem, snorkljanjem, potapljanjem in še čem…

Nočno življenje

Šrilančani so družabni ljudje, tako je glavno mesto nočnega življenja prestolnica Colombo. Seveda pa tudi v ostalih mestih in ribiških vasicah najdete lepo število barov in restavracij. Najbolj so seveda priljubljeni bari na plaži, kjer lahko ob dobri glasbi zaplešete pozno v noč.

 

Ponudba

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

_BI1qekA.jpeg shutterstock_522003838-(1)-web.jpg GCsKs0DA.jpeg srilanka_2.jpg shutterstock_345118169-web.jpg srilanka_5.jpg shutterstock_253468045-web.jpg shutterstock_253990027-(1)-web.jpg srilanka_6-1605888980.jpg shutterstock_530315323-web.jpg srilanka_1.jpg Amanwella,-Sri-Lanka_Office_22265.jpg Amanwella,-Sri-Lanka_Office_22264-1602151446.jpg shutterstock_109674992-web.jpg shutterstock_259575392-web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov