Čile in Argentina - potovanje

Program potovanja:

1.    DAN: BENETKE- SANTIAGO

Polet preko Madrida v Santiago de Chile.

 2.    DAN: SANTIAGO
Pristanek na letališču Santiago de Chile v jutranjih urah. Sledi privatni transfer do Vašega hotela. Prosto za počitek po dolgem letu.

 Nastanitev:  HYATT CENTRIC LAS CONDES 5* (ali podoben iste kategorije)

 3.    DAN: SANTIAGO

Po zajtrku ogled pet milijonske prestolnice ene najbolj uspešnih južnoameriških držav. Mesto je leta 1541 ustanovil španski konkvistador Pedro de Valdivia in se poleg številnih znamenitosti iz kolonialnih in sodobnih časov, ponaša še s tremi univerzami. Obiskali boste Plazo de Armas, nadaljevali do prizorišča Narodnega kongresa. Ustavili se boste tudi pri La Monedi - predsedniški palači, kjer se je 1973 leta pričel državni udar. Še skozi kamnito izklesano ulico Bario Paris-Londres in do cerkve Sv. Frančiška iz 1960. Nato se boste

Program potovanja:

1.    DAN: BENETKE- SANTIAGO

Polet preko Madrida v Santiago de Chile.

 2.    DAN: SANTIAGO
Pristanek na letališču Santiago de Chile v jutranjih urah. Sledi privatni transfer do Vašega hotela. Prosto za počitek po dolgem letu.

 Nastanitev:  HYATT CENTRIC LAS CONDES 5* (ali podoben iste kategorije)

 3.    DAN: SANTIAGO

Po zajtrku ogled pet milijonske prestolnice ene najbolj uspešnih južnoameriških držav. Mesto je leta 1541 ustanovil španski konkvistador Pedro de Valdivia in se poleg številnih znamenitosti iz kolonialnih in sodobnih časov, ponaša še s tremi univerzami. Obiskali boste Plazo de Armas, nadaljevali do prizorišča Narodnega kongresa. Ustavili se boste tudi pri La Monedi - predsedniški palači, kjer se je 1973 leta pričel državni udar. Še skozi kamnito izklesano ulico Bario Paris-Londres in do cerkve Sv. Frančiška iz 1960. Nato se boste odpeljali v središče Almeda in ulico Bellavista. Preostanek dneva prost.

4.    DAN: SANTIAGO -VINA DEL MAR- VALPARAISO- SANTIAGO

Odhod zjutraj proti obali, na poti boste prečkali znamenito dolino Casablanca, sektor znan po svojih vinogradih, kjer se boste ustavili in uživali v degustaciji vin v enem izmed vinogradov. V nadaljevanju boste najprej obiskali Viña del Mar, tako imenovano mesto vrtov, ki je zaradi svoje čudovite plaže, čudovitih parkov in cvetličnih okraskov, en najbolj znanih atrakcij osrednjega Čila . Z mešanjem miru morske pokrajine in modernosti svojih ulic in infrastrukture se to mesto predstavlja kot zabavno mesto, ki je vedno v nenehnem gibanju. Nato je čas za ogled slikovitega mesta Valparaíso. To mesto ,ustanovljeno v16. stoletju je nekoč veljalo za eno izmed najbogatejših mest ob pacifiški obali. Njegovo slikovito staro mestno jedro s svojim kolonialnim pridihom je bilo uvrščeno v Unescovo dediščino. Sprehod  po 'Jugoslovanski promenadi' in ogled muzeja pesnika, nobelovca Pabla Nerude spadata pod obvezen repertoar, ki ga je potrebno dopolniti še s kosilom ( v lastni režiji ).  z morskimi specialitetami, saj morskih dobrot v tem kraju zares ne manjka. Popoldne sledi prevoz nazaj v Santiago.

 5.    DAN: SANTIAGO- ISLA NEGRA- SANTIAGO

Danes se boste odpravili proti osrednji obali Čila do Isla Negra, ki je tradicionalno mesto v občini El Quisco. Mednarodno slavo je pridobilo zahvaljujoč čudoviti pokrajini in tesnemu odnosu s čilskim pesnikom Pablom Nerudo, ki je tu napisal pomemben del svojega pesniškega repertoarja. V hiši kjer je živel je danes  muzej. V notranjosti hiše so steklenice, figure, školjke in drugi predmeti, ki jih je Neruda zbiral v svojem življenju. Po ogledu muzeja se boste na poti nazaj v Santiago obvezno ustavili v kraju Pomaire, mestecu rokodelcev, kjer lahko obiščete obrtne delavnice, kjer delajo z glino. Tam boste imeli tudi čas za kosilo v eni izmed lokalnih restavracij s tipično čilsko hrano. Na koncu po ogledu se boste vrnili v hotel v Santiagu.

6.    DAN: SANTIAGO - MENDOZA

Zajtrk v hotelu in nato prevoz do glavne avtobusne postaje, kjer se boste vkrcali na luksuzen avtobus, CATA International Royal Suite,ki povezuje čilsko prestolnico z vinorodno Mendozo v Argentini. Sicer redna linija, ki se ponaša z vsem udobjem, v sedem urni vožnji prečka Ande na Puente del Incas na višini 3800 m. Z avtobusa se ponujajo čudoviti pogledi na andsko visokogorja, ki na čilski strani spominja na Švico in v rdeči na argentinski, ki spominja na Arizono. Avtobusno potovanje preko Andov predstavlja izjemno scensko doživetje in je eden izmed vrhuncev potovanja.  Prihod v Mendozo v poznih popoldanskih urah. Namestitev v hotelu

Nastanitev:  DIPLOMATIC HOTEL 5* ( 4 noči, ali podoben iste kategorije)

7. DAN: MENDOZA ( vinska tura )

Po zajtrku boste obiskali eno najbolj produktivnih oaz v Mendozi - Valle de Uco, vključno z departmaji San Carlos, Tunuyán in Tupungato. Območje združuje prostrane doline in impresivne gore in jo imenujejo kar regija "visokih vinogradov". Tla, mikroklima z vročimi popoldnevi in hladnimi nočmi ter posebnost grozdja, ki raste na več kot 1000 m nadmorske višine, zagotavlja najboljše pogoje za pridelavo vina najvišje kakovosti. Vinogradi so obkroženi s polji, kjer rastejo krompir, sončnice, orehi, mandlji, kostanji. Vse skupaj ob vznožju veličastnih Cordón del Plata in vulkana Tupungato. Obiskali boste različne kleti in okusili skrbno pridelana in mednarodno nagrajena vina. Glede na dan in razpoložljivost bomo potrdili 3 kleti iz naslednjih možnosti: Salentein, Atamisque,Posestvo Pulenta, O Fournier, Gimenez Rilli, Corazón del Sol, Andeluna, Zuccardi Uco.

8 . DAN: MENDOZA ( razvajanje v termah de Cacheuta )

Prevoz do vročih vrelcev Cacheuta. Terme sestavlja skupina termalnih kopeli s pogledom na slikovito reko Mendoza, ki teče navzdol od Andov. Notranji/zunanji termalni krog se vije skozi vode s temperaturo od 73 do 105 stopinj. Mehurčaste postelje, vodni vulkan in kopeli za stopala so strateško postavljeni po celotnem krogu za gnetenje napetih mišic. Naravni solarij ima bazen s terapevtskim blatom za mazanje celega telesa in sončenje na terasi bazena. Očistite se v bitermalni hidrojet prhi. Nato se odpravite nižje do vaporarija in se razstrupite v njegovi naravni pari. Sprostite se na zelenem vrtu, dokler ne boste pripravljeni na popoldanski tretma v toplicah ali drugo okrevanje v zdravilni mineralni vodi term de Cacheuta. Prevoz nazaaj do Vašega hotela.

9 . DAN: MENDOZA ( vinska tura )

Departmaja Maipú in Luján de Cuyo spadata v tako imenovano "prvo območje pridelave vina". Je zibelka mednarodno znanega argentinskega Malbeca z razlogom. Na vsakem koraku se nam kaže, kako so prebivalci Mendoze uspešno spremenili puščavo v oazo: kanali, namakalni jarki, računalniško vodeno kapljično namakanje, harmonična kombinacija starih tehnik, podedovanih od Indijancev huarpe, in sodobnih tehnologij ustvarjanja pridelkov najvišje kakovosti. Skupaj z izkušenimi strokovnjaki boste obiskali različne vrste kleti (butične, avtorske, družinske in obrtniške, industrijske). Sprehodili se boste med vinogradi in spoznavali številne metode izdelave. Kasneje boste okusili najboljša argentinska vina. Glede na dan in razpoložljivost bomo potrdili 3 kleti iz naslednjih možnosti: López, Zuccardi, Dante Robino, Lagarde, Nieto Senetiner, Dominio del Plata.

10 . DAN: MENDOZA – BUENOS AIRES

Po zajtrku sledi prevoz na letališče v Mendozi in polet proti prestolnici Buenos Aires. Po pristanku sledi privatni prevoz do Vašega hotela.

Nastanitev:  MELIA BUENOS AIRES 5*  ( 4 noči, ali podoben iste kategorije)

11 . DAN: BUENOS AIRES

Po želji štart privatne ture z angleško govorečim vodnikom ob 09:00 ali 14:00 uri. Ogled glavnih atrakcij glavnega mesta Argentine ali južnoameriškega Pariza, kot mu pravijo. Obiskali boste glamurozne soseske Recoleta in njeno najbolj znano pokopališče, Palermo, Majski trg in »Roza hišo«, metropolitansko katedralo, najbolj trendovsko območje Puerto Madera in mnoge druge simbolne stavbe in palače edinstvene arhitekturne, zgodovinske in kulturne vrednosti. Obiska ne bi bilo brez znamenitosti prvih naselij mesta Buenos Aires- soseske San Telmo, priznane tržnice starin, ulice Caminito- barvite ulice italijanskih priseljencev. Obisk soseske La Boca. Tura traja nekje 4 ure . Po dogovoru ali manjšem doplačilu se lahko tura tudi podaljša.

12 . DAN: BUENOS AIRES -SLAPOVI IGUAZU- BUENOS AIRES

Ta dan se začne s prevozom do letališča v Buenos Airesu, kjer se vkrcate na letalo za Iguazu. Ogledali si boste znamenite slapove z argentinske strani. Območje parka je veliko 185.000 hektarov subtropskega deževnega gozda. 17. novembra leta 1986 je bil park vpisan v UNESCO-v seznam naravne svetovne dediščine. Slap reke Iguazu ima podkvasto obliko in je sestavljen iz 275 posameznih slapov na brazilski in argentinski strani reke. Od skupaj 19-ih večjih slapov so trije na brazilski strani reke. Območje slapov leži na robu velike bazaltne ploše, ki je nastala v mezozoiku, pred več kot 150 milijoni let. Lava se je tedaj razlila iz notranjosti zemlje skozi tektonske razpoke, ne da bi se izoblikovali vulkani in tako pokrila območje več kot milijon kvadratnih kilometrov. V jeziku indijancev Guarani, ki so živeli na tem območju, pomeni 'Iguazu' 'Velika voda'. Skupna širina slapov je 2700 m, od tega 800 m na brazilski strani in 1900 na argentinski strani. Višina slapov, skupaj z brzicami je 72 m (višina variira med 40 do 90 m). Odvisno od deževnega obdobja je vodni pretok med 300 kubičnimi metri na sekundo in 6500 kubičnimi metri na sekundo. Povprečen vodni pretok je 1500 kubičnih metrov na sekundo. Proti večeru prevoz na letališče Iguazu in povratek v Buenos Aires.

13 . DAN: BUENOS AIRES

Prost dan namenjen sprehodu po mestu, ogled katerega od muzejev , galerij. Morda obisk kultnih nogometnih stadionov, kot so Boca Juniors (La Bombonera) in  River Plate (El Monumental), Po želji rezervacija kosila ali večerje v kateri izmed priznanih restavracij. Proti večeru sledi prevoz v sosesko San Telmo ,kjer si boste ogledali predstavo tanga z vključeno večerjo. La Ventana Barrio de Tango se nahaja v osrčju soseske San Telmo in je začela delovati leta 1982. Popolnoma prenovljen zgodovinski »conventillo« (stanovanjsko stanovanje) iz zgodnjega 20. stoletja je idealen oder za edinstveno predstavo: 32 umetnikov, dva tango orkestra, ljudska glasbena skupina, plesalci in pevci. Buenos Aires velja za rojstni kraj tanga. Začelo se je kot improvizirana instrumentalna glasba, ko so se ljudje različnih narodnosti vsak s svojim instrumentom dobili skupaj na kakšnem dvorišču in ob večerih poskušali uskladiti svoje znanje glasbe v melodijo. Kmalu so glasbilom dodali še vokale, nato pa še plesalce in tako je nastal tango, ples in glasba, kot ga poznamo danes. Uživajte v nepozabni predstavi!

14 . DAN: BUENOS AIRES - BENETKE

Po zajtrku prost dan za samostojni sprehod po mestu, kosilo in nakupe. Pozno popoldan sledi privatni prevoz do letališča v Buenos Airesu. Zvečer polet čez Madrid do Benetk, kamor prispete naslednji dan ob 18:45 po lokalnem času.

 

Cena izleta za eno odraslo osebo : od 5450€

Cena vključuje:

- povratni letalski prevoz Benetke- Madrid- Santiago/ Buenos Aires- Madrid- Benetke, z letalsko družbo Iberia

- oddano prtljaga do 23 kg po osebi

- avtobusni prevoz Santiago- Mendoza, z linijo CATA International

- notranji let Mendoza- Buenos Aires

- nočitve z zajtrki v omenjenih hotelih 5*

- vse transferje po programu

- vse obroke kot po programu

- vse izlete z vstopninami kot po programu (vodeno v angleškem jeziku)

- organizacijo potovanja

  V ceno NI vključeno:

- storitve ,ki niso posebej navedene

- napitnine

- turistične takse

Ponudba

potovanje po meri - potovanje

od 5450 € na osebo

letalska vozovnica, namestitve, prevozi, vodenje v angleškem jeziku

Informativna ponudba

Potovanje

Proračun na osebo

Kontakt

Po prejemu ponudbe vas bo naslednji delovni dan kontaktiral naš svetovalec.

Galerija destinacije

alex-wolowiecki-nPHMhiwkgKI-unsplash-web.jpg caio-silva-5W8fDb8f89s-unsplash-web.jpg Cile--Atacama.jpg Cile-Atacama.jpg Cile_Atacama.jpg delaney-van-whcZwWIhl7w-unsplash-web.jpg jaime-sainte-marie-NywOxNkD9A0-unsplash-web.jpg jorge-barahona-8GVGrjx82oo-unsplash-web.jpg jorge-mulchi-cossio-rUTSlaoNSME-unsplash-web.jpg juan-manuel-nunez-mendez-8XDXa07fP7E-unsplash-web.jpg kurt-cotoaga-N8fapqDIc-4-unsplash-web.jpg loic-mermilliod-H6KJ2D0LphU-unsplash-web.jpg mariana-proenca-fS-6DvqKcBo-unsplash-web.jpg vince-veras-aFtLZoF6ymw-unsplash-web.jpg vinicius-henrique-photography-tlCzxI2RQAc-unsplash-web.jpg

© STAR TRAVEL, . VSE PRAVICE PRIDRŽANE

Piškotki Pravno obvestilo Varstvo osebnih podatkov